2016-04-07 23:00:03
Φωτογραφία για Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, έπεσε στον Μπουρούση ο Παναθηναϊκός
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια της Ευρωλίγκας, αφού ήθελε νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μπαρτσελόνα για να μείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης, όμως οι Καταλανοί επικράτησαν 66-59 και τον άφησαν εκτός συνέχειας. Στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε για μία ακόμα φορά την πρόκρισή της στα προημιτελικά, με την Ζαλγκίρις να τερματίζει τελευταία στο γκρουπ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει  στην Πόλη από την Εφές με 91-86 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ως τρίτος από τον όμιλό του, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει τον αγώνα της Λοκομοτίβ την Παρασκευή (8/4). Αντίπαλος του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα θα είναι, με μειονέκτημα έδρας, η Λαμποράλ του Γιάννη Μπουρούση, που έχασε από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία με 89-69.

Ο Παναθηναϊκος ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλο το παιχνίδι αλλά πέντε λεπτά πριν το τέλος ήρθε η κατάρευση. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς πάτησαν παρκέ και ξεκαθάρισαν από την αρχή πως δεν… αστειεύονται
. Με «όπλο» τους την τρομακτική του ευστοχία από τα 6,75 μέτρα προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-23, με τους Γκιστ και Χέινς να «πυροβολούν» από παντού. Ανάλογη όμως ήταν και η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός έτρεχε σε κάθε ευκαιρία, Γουίλιαμς και Γκιστ κάρφωναν με σημαντική συνέπεια και με τα 9/10 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενος μπροστά στο σκορ με 43-52.Τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν επαναπαυμένοι στο 43-52 του ημιχρόνου, οι Τούρκοι «έτρεξαν» σερί 12-6 και μείωσαν σε 55-58. Όσο και να προσπαθούσαν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δε μπορούσαν να πετύχουν τον στόχο τους, με αποτέλεσμα στο 30’ το σκορ να είναι 61-66. Ανάλογο σκηνικό και στην τελευταία περίοδο, όταν η Εφές μείωσε σε 67-70 στο 32’ αλλά ο Παναθηναϊκός με τους Γουίλιαμς και Καλάθη έκανε το 67-74. Όμως οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα απάντηση και με… πρωταγωνιστή τον Σάριτς, ισοφάρισαν σε 76-76 στο 35’. Και αυτό δεν ήταν το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό, αφού στο επόμενο τρίλεπτο οι Τούρκοι έκαναν σερί 9-2 και πέρασαν μπροστά με 85-78 και έφτασαν μέχρι την νίκη κι το τελικό 91-86.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ