2016-04-08 18:11:11
Φωτογραφία για Υπουργός Εσωτερικών Αλβανίας: Δε θα επιτρέψουμε σε τρομοκρατικά στοιχεία να απειλήσουν τις κοινωνίες μας
Το πλαίσιο μίας νέας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο θέμα της... ασφάλειας, με αιχμή το προσφυγικό αλλά και την απειλή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη μέσω των προσφυγικών ροών, συζητούν αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαμίρ Ταχίρι, ως επικεφαλής αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε δηλώσεις τους πριν από τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι το αντικείμενο της συζήτησης αποτελεί την έναρξη μίας σειράς επαφών και ενός νέου κεφαλαίου στο θέμα της ασφάλειας στην περιοχή, ενώ έκαναν λόγο για κοινούς μηχανισμούς, το πλαίσιο των οποίων αρχίζει να διαμορφώνεται από σήμερα.

Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε να μας χτυπήσει η κρίση για να διευρύνουμε τη συνεργασία μας», ενώ, όπως είπε, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πολλά
. «Θα συζητήσουμε για τους Αλβανούς πολίτες στην Ελλάδα, την ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας και το προσφυγικό. Όπως, να μην επιτρέψουμε μέσω της προσφυγικής κρίσης σε τρομοκρατικά στοιχεία να απειλήσουν τις δικές μας κοινωνίες. Αν εξασφαλίσουμε την ασφάλεια εδώ, έχουμε εξασφαλίσει την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε.

Ο κ. Τόσκας, από την πλευρά του, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της συνάντησης στρέφεται σε όλα τα θέματα και κυρίως στη νέα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ σε ερώτηση για διακίνηση προσφύγων μέσω Αλβανίας προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη απάντησε ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες ροές, με την έννοια ότι δεν έχει διαπιστωθεί δράση οργανωμένων κυκλωμάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ