2016-04-09 16:06:20
Φωτογραφία για Το Βερολίνο ψάχνει τρόπους να «τιμωρήσει» τις off shore
Την απόσυρση των φορολογικών ελαφρύνσεων για όσες εταιρείες συνδιαλέγονται με φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από το επιτελείο του να συντάξει προτάσεις για το πώς η κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις που διατηρούν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως σημειώνεται, μια πρόταση είναι η περιστολή φορολογικών κινήτρων για αυτές τις εταιρείες, καθώς το υπουργείο ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες θα εντείνουν την πίεση στους κυβερνώντες των χωρών στο εξωτερικό να αλλάξουν την φορολογική τους πολιτική.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο για το δημοσίευμα, αλλά τόνισε πως το Βερολίνο εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο δράσης που θα επιφέρει περισσότερη διαφάνεια.

Όπως πρόσθεσε, ο Σόιμπλε θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου στην συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ