2016-04-09 16:55:07
Φωτογραφία για Γίναμε και εμείς ΑS ONE όπως θα ήθελε η Αμπράμοβιτς
Επιλέξαμε τη μέρα Τετάρτη 6 Απριλίου λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι να «συμμετέχουμε» στη μέθοδο Αμπράμοβιτς, για να αποφύγουμε τον πολύ κόσμο! Γρήγορα διαπιστώσαμε πως αυτές τις μέρες το Μουσείο Μπενάκι έχει συνεχώς κόσμο, για να δουν το νέο Project της παγκοσμίου φήμης perfomans Αμπράμοβιτς

Απροετοίμαστοι και ανέτοιμοι (επίτηδες) για το τι θα δούμε, ξεκινήσαμε από τα δωμάτια «χαλαρωτικών ασκήσεων»! Μέχρι που φτάσαμε στο «υπνωτήριο» ή στο χώρο που χωρίς ήχο, εικόνα χάσαμε και το χρόνο- έννοιες!

Μας έκλεισαν τα αυτιά, τα μάτια και κινηθήκαμε μαζί με άλλους «αιωρούμενοι» παρά το γεγονός ότι πατούσαμε στη γη! Εκεί καταλάβαμε τη σημασία της προηγούμενης «προετοιμασίας» με τις χαλαρωτικές ασκήσεις! Μετά ξαπλώσαμε και ναι…κοιμηθήκαμε! Χαλαρωμένοι, μακριά από κάθε αρνητική σκέψη! Πόσο δύσκολο το να χαλαρώσεις ανάμεσα σε τόσο κόσμο, όμως τόσο ανθρώπινο!

Μάλλον αυτό έχουμε χάσει:Το πόσο σημαντικό είναι να είσαι άνθρωπος και να θες ….χαλάρωση!


Μετά τη μέθοδο ακολουθήσαμε τη λευκή σημαία που σαν μίτος της Αριάδνης μας οδήγησε στα «αδιέξοδα» κάποιων Performer όπως της Βιργινίας που επαναλάμβανε τις ώρες θυμίζοντας μας ότι «η αδυναμία του νου να ακολουθήσει τη ροή του Χρόνου, κάνει το λάθος ένα συμβάν αναπόφεκτο…».

Δίπλα ακριβώς η «επιβλητική γατούλα» Δέσποινα που σε κοιτάει ψαρωτικά, θυμίζοντας μας ότι με μια απλή ματιά της, ξεκίνησε το παιχνίδι ενδοσκόπησης, επιτήρησης, αναγνώρισης και κυρίως επικοινωνίας! Τόσο οικεία σε όλους μας, αλλά τόσο…παραμελημένα από όλους μας!

Η Γιώτα βιώνοντας το Big brother με εμάς να τη παρακολουθούμε έξω από το τζάμι, αλλά προσκαλώντας μας να λάβουμε μέρος στο δικό της AS ONE κόσμο! Αν μπεις στο δίπλα δωμάτιο και την πλησιάσεις, πάλι ένα τζάμι θα σας χωρίζει, όμως η πρόσκληση για επικοινωνία, οικειότητα, αληθινό χρόνο επαφής, παίζοντας τρύλιζα ή κάτι παρόμοιο, ίσως σπάσει πια το as one!

Όσοι ακόμα δεν έχετε συμμετάσχει στη μέθοδο Αμπραμοβιτς, χάνεται! Προετοιμαστείτε μόνο για ένα «ταξίδι» στον κόσμο της τέχνης της perfomance και μάλιστα υπό τη καθοδήγηση μιας τόσο διάσημης Leader όπως η Μarina και με τη συμμετοχή 23 ελλήνων νέων καλλιτεχνών!!!

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής | Θανάσης Ακοκκαλίδης, Rafael Abdala και Jessica Goes, Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Αποστολάτος, Έλενα Αντωνίου, Χριστίνα Βασιλείου, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Θωμάς Διάφας, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Γιάννης Καρούνης, Amanda Coogan, Αλέξανδρος Μιχαήλ, Kira O’Reilly, Κατερίνα Οικονόμου, Nikolaos, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Γιάννης Παππάς, PASHIAS, Ευγενία Τσανανά, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Χειμώνας, Maria Herranz.

Μουσείο Μπενάκη | Πειραιώς 138

ΩΡΕΣ PERFORMANCE

Τρίτη – Πέμπτη | 12.00 – 20.00

Παρασκευή | 12.00 – 22.00

Σάββατο | 12.00 – 20.00

Κυριακή | 11.00 – 19.00

Δευτέρα | Κλειστά

Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιώργος Παπασταμούλος – Φωτογραφίες: Άκης Λούκας
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ