2016-04-09 17:52:11
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
Παραμένουν τα «αγκάθια»  στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών. Κυβέρνηση και θεσμοί επιδιώκουν να υπάρχει ένα προσύμφωνο για τα μέτρα που θα ληφθούν έως την ερχόμενη Τρίτη, ώστε οι συζητήσεις στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15/4 μέχρι τις 17/4, να μπορέσουν να περάσουν και στο θέμα του χρέους. Στις 16:00 το απόγευμα ξεκίνησαν οι επαφές των εκπρόσωπων των θεσμών  με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό.

Λίγο αργότερα, στις 18:30 οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα έχουν συνάντηση με τους θεσμούς στην οποία θα συζητήσουν για  χρηματοπιστωτικά ζητήματα, ενώ στις 20:00 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συζητήσει με τους θεσμούς για ζητήματα δημοσιονομικού περιεχομένου. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και με άλλους υπουργούς για τα θέματα που εκκρεμούν και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές για να κλείσουν τα θέματα και να υπάρξει θετική αξιολόγηση. 


Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά οι διαφορές που παραμένουν είναι σημαντικές. Στο ζήτημα του αφορολόγητου η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση το όριο να πέσει κάτω από 9.100 ευρώ, την ώρα που οι δανειστές πιέζουν για αφορολόγητο μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ, ενώ ζητούν αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στους λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας. 

Σημαντικές είναι οι διαφορές και στο Ασφαλιστικό, παρά τις διαρροές από πλευράς Κυβέρνησης ότι το θέμα έχει κλείσει. Οι θεσμοί επιμένουν να λένε όχι στην αύξηση των εισφορών, ενώ ζητούν μειώσεις στις επικουρικές είτε 23% σε όλες, είτε 50% στις άνω των 150 ευρώ. Επίσης ζητούν μειώσεις και στις κύριες συντάξεις μέσω των ποσοστών αναπλήρωσης. Η Κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει στο "Όχι" στη μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά και στην πρόταση της για αύξηση των εισφορών.

Μεγάλο αγκάθι παραμένει και το θέμα των «κόκκινων» δανείων με την Κυβέρνηση να θέλει να διατηρήσει ασπίδα προστασίας στα δάνεια Α’ κατοικίας, αλλά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ώρα που οι θεσμοί ζητούν την πώληση όλων των δανείων σε funds.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ