2016-04-10 08:07:11
Φωτογραφία για Μοχάμεντ Αμπρινί: Ο τρίτος μακελάρης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Ο τρίτος άνδρας που ήταν «παρών στις επιθέσεις» στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, ο «βομβιστής με το καπέλο» που είχε καταγράψει κάμερα ασφαλείας, είναι πλέον στα χέρια των αρχών.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο Μοχάμεντ Αμπρινί, που συνελήφθη την Παρασκευή με την υποψία ότι συμμετείχε στα τρομοκρατική χτυπήματα στο Παρίσι, ομολόγησε ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο τη στιγμή της αιματηρής έκρηξης, στις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στον κατηγορούμενο έδειξαν μαγνητοσκοπημένο υλικό που είχαν προετοιμάσει οι ειδικοί της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών κι εκείνος παραδέχθηκε ότι ήταν πράγματι ο άνδρας εναντίον του οποίου η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. «Δεν είχε άλλη επιλογή» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της βελγικής εισαγγελίας.

«Του έδειξαν τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης κι εκείνος ομολόγησε την παρουσία του όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Εξήγησε ότι πέταξε το γιλέκο του σε έναν κάδο απορριμμάτων και κατόπιν πούλησε το καπέλο του», διευκρινίζεται σε ένα σύντομο δελτίο τύπου.


Σύμφωνα με την βέλγικη εφημερίδα L'Echo, ο 31χρονος Βελγομαροκινός εξήγησε στους ανακριτές ότι οι τρομοκράτες της 22ας Μαρτίου στην πραγματικότητα ήθελαν να επιστρέψουν και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Παρίσι, ωστόσο αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη των ερευνών και αποφάσισαν βιαστικά να διαπράξουν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι βελγικές αρχές είχαν απευθύνει την Πέμπτη νέα έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τον «βομβιστή με το καπέλο», δημοσιοποιώντας νέες φωτογραφίες αλλά και βίντεο, το οποίο τον έδειχνε να περπατά στο Ζαβεντέμ, λίγο μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ