2016-04-10 15:08:09
Φωτογραφία για «Τσίτσιο, το λιμάνι φεύγει»
Ζούμε σαν μέλη μιας τοπικής  κοινωνίας απίστευτες καταστάσεις Από την μια  είμαστε όμηροι,  σε ένα περιβάλλον αδιαφορίας, αδράνειας  και απουσίας κάθε έργου, δεχόμενοι καθημερινά ήττες και μόνο ήττες (Αεροδρόμιο, Ολύμπια οδός, Νοσοκομεία, τρένο κλπ.) Από την άλλη υφιστάμεθα την μικροπολιτική ιδιοτέλεια ορισμένων, την εγκληματική συμπεριφορά των κομπάρσων και θεατών των τοπικών διεκδικήσεων  και πολέμιων κάθε προσπάθειας ανάπτυξης. Τυφλωμένοι από τον πολιτικό αριβισμό που τους διακατέχει,  φωνασκούν  - ηχορυπαίνουν,  χωρίς να νοιάζονται αν οι αστείες επιλογές τους αφορούν την ουσία, δηλαδή την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Αντί να προτείνουν κάτι ουσιαστικό,  γίνονται αρνητικά πρότυπα μιας απογοητευμένης κοινωνίας, με δεκανίκια  τη  ραδιουργία, τη ρουφιανιά και την καταστροφολογία.

Καταντούν τελικά ανόητοι ουραγοί, εξαπτέρυγα της κάθε ξεδιάντροπης προπαγάνδα,  ασυνείδητοι, ποταποί πολιτικάντηδες.


Πενήντα δισεκατομμύρια ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθουν από την πώληση αεροδρομίων και τουριστικών λιμανιών.

Τί θα κάνουν αλήθεια οι γλοιώδεις θορυβοποιοί, όταν το τουριστικό λιμάνι του Κατάκολου χαθεί από την διόπτρα τους, ως  στόχος αντιπαράθεσης τους, για να καλύψουν τα πέντε λεπτά της δημοσιότητας, που τους κρατούν στην επικαιρότητα;

Ποιά η θέση τους μπροστά στην επικείμενη απώλεια του ζωογόνου αυτού φορέα για την τοπική μας οικονομία;

Η εξ αμελείας ανόητη πολιτική συμπεριφορά αποτελεί πλημμέλημα, ενώ η εκ προθέσεως, αποτελεί έγκλημα.

Ευτυχώς η κοινωνία μας έχει μνήμη και όταν έρθει εκείνη η ώρα της κρίσης θα μετρήσει πόσα λιθαράκια έβαλαν κάποιοι για να υπερασπιστούν  ένα σοβαρό τοπικό θέμα, ή πόσους λίθους αναθέματος εκτόξευσαν, για να φρενάρουν κάθε αγώνα και προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Και τότε δυστυχώς γι αυτούς  θα αποτελέσουν αντικείμενο χλεύης, δακτυλοδεικτούμενοι και ευδιάκριτοι.

Διότι δυστυχώς οι οσμές φθόνου και πολιτικής ιδιοτέλειας δεν θα είναι αρκετές για να καλύψουν τους ζηλόφθονους, τους μηδενιστές και τους δήθεν αναμάρτητους.

Γιατί θα ηχούν στις τσέπες τους τα αργύρια της προδοσίας μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ