2016-04-10 19:15:10
Φωτογραφία για Ανατροπή στην ΟΕΝΓΕ !
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

Την «πλάτη» στο Μέτωπο που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, «γύρισαν» οι νοσοκομειακοί γιατροί στο 9ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που πραγματοποιήθηκε στις 8,9 και 10 Απρίλη στην Αθήνα.

Προφανώς απογοητευμένοι από την αναντίστοιχη – σε σχέση με την επίθεση που συνεχίζουν να δέχονται τα δικαιώματά τους και η δημόσια Υγεία – στάση της ηγεσίας στην Ομοσπονδία, οι σύνεδροι με την ψήφο τους υποβίβασαν την παράταξη στην 3ηθέση, από την 1η που είχε καταλάβει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες (2013), για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ. Πιο συγκεκριμένα, το Μέτωπο έλαβε 49 ψήφους σε σύνολο 201ός ψηφισάντων (200 έγκυρα) έναντι 80 ψήφων σε σύνολο 253ών ψηφισάντων (250 έγκυρα) που είχε λάβει το 2013, καταλαμβάνοντας τελικά 7 έδρες από 9 που είχε πριν.

Ανίκανες να εκφράσουν τις διαθέσεις του κλάδου αποδείχθηκαν, στο μεταξύ, οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ και Συμπαράταξη Νοσοκομειακών Γιατρών για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, που στηρίζονται από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αντίστοιχα, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ψήφους και έδρες.


Στην 1η θέση και για πρώτη φορά στα χρονικά της Ομοσπονδίας, βρέθηκε ηΔΗΠΑΚ που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, με 53 ψήφους και 7 έδρες έναντι 41ός ψήφων και 4 εδρών που είχε το 2013.

Η Αφροδίτη Ρέντζιου, επικεφαλής της παράταξης, δήλωσε στο Virus:

«Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης των νοσοκομειακών γιατρών. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κατάσταση στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών, συνολικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα παραμένει δύσκολη. Ο γενικότερος συσχετισμός δύναμης είναι αρνητικός και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ταυτόχρονα με την πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την απαλλαγή από τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Τώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης σε κάθε νοσοκομείο, να δυναμώσουν οι επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, να συγκροτηθούν νέες που δεν υπάρχουν. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης και όρος για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Χαιρετίζουμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς που ανέδειξαν τη ΔΗΠΑΚ σε πρώτη δύναμη. Δεν είναι μικρό πράγμα. Όλοι και όλες στη 48ωρη απεργία».

Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή που έλαβε 52 ψήφους και 7 έδρες, έναντι 42 ψήφων και 4 εδρών το 2013, έχοντας συγκεντρώσει σε αυτές τις αρχαιρεσίες τις δυνάμεις των παρατάξεων ΑΡΣΥ, Ριζοσπαστική Ενότητα Γιατρών, Νυστέρι-Γένοβα, Ανεξάρτητοι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το νέο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έχουν ως εξής:

ΨηφοδέλτιοΨήφοιΈδρεςΔΗΠΑΚ537ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ527ΜΕΤΩΠΟ497ΔΗΚΝΙ384ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ132

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 το νέο ΓΣ θα συνέλθει προκειμένου να συγκληθεί σε σώμα.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση του κλάδου στην ΑΔΕΔΥ, τα αποτελέσματα* αντίστοιχα έχουν ως εξής:

ΨηφοδέλτιοΑντιπρόσωποιΔΗΠΑΚ7 (60 ψήφοι)ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ6 (49 ψήφοι)ΜΕΤΩΠΟ5 (44 ψήφοι)ΔΗΚΝΙ4 (33 ψήφοι)ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ1 (13 ψήφοι)

* Ψήφισαν 200. Έγκυρα 195.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ