2016-04-11 10:20:12
Φωτογραφία για Τα φαβορί για τις θέσεις των Διοικητών στην Αττική
Αιμίλιος Νεγκής - Virus.com.gr

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Μάλλον αυτό έπρεπε να βάλω ως τίτλο. Διότι όπως μαθαίνω τα φαβορί για τις θέσεις των διοικητών στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και είχαν υπηρετήσει σε αντίστοιχες θέσεις τις προηγούμενες δεκαετίες! Σιγά την έκπληξη θα μου πείτε Θα ξεκινήσω με τον υποψήφιο με το πιο «βαρύ» βιογραφικό. Μου μετέφεραν ότι έχει μακράν τα περισσότερα προσόντα από τους 1.600 υποψήφιους και φυσικά δικαιούται μία θέση σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, όπως ο Ευαγγελισμός ή το Λαϊκό.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Ο λόγος για τον ιατρό, παθολόγο Γεράσιμο Βουδούρη, ο οποίος υπήρξε για χρόνια μέλος του τομέα επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ και από τα ιδρυτικά μέλη της Λαϊκής επιμόρφωσης. Το 2015, κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.

Ο Μάκης (όπως τον αποκαλούν οι γνωστοί του) είχε αναλάβει το 2009 πρόεδρος του Οργανισμού Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Ελλάδος (ΟΑΕΕ) και στη συνέχεια το 2012 τοποθετήθηκε πρόεδρος του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ
. Απομακρύνθηκε αργότερα τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όταν αντικαταστάθηκε από το Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος έμεινε στην προεδρία του οργανισμού μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Θυμίζω στο σημείο αυτό ότι εκείνο το καλοκαίρι ο φάκελος ΕΟΠΥΥ ήταν «στο κόκκινο» και υπήρχε κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η διαπραγμάτευση με τους δανειστές λόγω της κατάστασης στα οικονομικά του οργανισμού. Και η ευθύνη προφανώς ανήκει σε Βουδούρη – Παπαγεωργόπουλο.

Το δεύτερο φαβορί είναι επίσης ιατρός. Όμως, είναι περισσότερο γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση. Αναφέρομαι στο Γιάννη Ροτζιώκο. Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και οι πιο πολλοί το γνωρίζουν ως γ.γ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ή πιο πρόσφατα ως πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Εκείνο που γνωρίζουν λιγότεροι είναι ότι έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος του “Ασκληπιείου Βούλας”, Αντιπρόεδρος του Σωτηρία και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Θώρακος και Κοινωνικής Ιατρικής. Έχει κατέβει αρκετές φορές στις βουλευτικές εκλογές στην Κορινθία με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τα κατάφερε.

Όπως μαθαίνω, το βιογραφικό του έχει… ξεχωρίσει και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν αναλάβει ένα νοσοκομείο σαν το Σωτηρία, που το γνωρίζει άλλωστε καλά.

Ανάμεσα στα στελέχη, που επίσης έχουν ξεχωρίσει είναι η κα Αναστασία Μπαλασοπούλου, η οποία δηλώνει επιστημονική συνεργάτης και επισκέπτρια καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Εργάστηκε ως στέλεχος στα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Μεταξά, ενώ έχει διατελέσει διοικήτρια στα νοσοκομεία Αλεξάνδρα.

Ακόμη, έχει υπάρξει πρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Management Νοσοκομείων. Σπούδασε σπούδασε “Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων” στην ΑΣΟΕΕ, ενώ είναι απόφοιτος της ΕΣΔΥ και κάτοχος πτυχίου MSc στην Λήψη Αποφάσεων από το Operational Research Department του London School of Economics.

Εκείνο που δεν ξέρω αν έχει προσθέσει στο βιογραφικό της, που έχει καταθέσει στο υπουργείο Υγείας είναι ότι τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη γερμανική εταιρεία GIZ.

Η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» στο ΕΣΥ έναντι αδράς αμοιβής. Μάλιστα, ο Π. Κουρουμπλής με το που ανέλαβε είχε κεραυνοβολήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα συμβόλαια με τους Γερμανούς…

Παρ’ όλα αυτά, μαθαίνω ότι η κα Μπαλασοπούλου ότι χαίρει εκτίμησης στο υπουργείο Υγείας και την προορίζουν να λάβει θέση σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Όχι πως δεν εκπλήσσουν οι κ…τούμπες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!

Όλα δείχνουν ότι η όλη διαδικασία με την επιλογή των διοικητών σε όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου. Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ: Θα έχει κρατήσει ακέφαλα διοικητικά τα νοσοκομεία για επτά ολόκληρους μήνες!
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ