2016-04-11 12:32:00
Φωτογραφία για ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η πΓΔΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ VD
Πολύ αυστηρό μήνυμα για την ευρωπαϊκή της προοπτική αλλά και για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ έστειλε στην πΓΔΜ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας αδιανόητες και απαράδεκτες τις ενέργειες της σκοπιανής αστυνομίας την Κυριακή στην Ειδομένη. Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε:

«Χώρες γειτονικές, οι οποίες φιλοδοξούν, και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πΓΔΜ, να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, όταν συμπεριφέρονται απέναντι στους πρόσφυγες όπως συμπεριφέρθηκαν παραδείγματος χάριν χθες εδώ, στην  Ελλάδα, με πράξεις αδιανόητες, απαράδεκτες για τον ανθρωπισμό, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος γενικότερα στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε για άλλη μία φορά ότι το βάρος πρέπει να διαμοιραστεί ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 


«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μία χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και λόγω εγγύτητας δέχεται μεγαλύτερες προσφυγικές ροές, θα αναλάβει όλο το βάρος. Πρέπει αυτό το βάρος να το μοιραστούμε συνολικά. Όλο αυτό πρέπει να γίνει με βάση την αλληλεγγύη. Πρέπει όλοι να εστιάσουμε και να ενισχύσουμε την μετεγκατάσταση.  Και φυσικά η απάντηση δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων, καθώς αυτό το κλείσιμο των συνόρων παραβιάζει μία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ