2016-04-12 09:14:40
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ VD
Γερμανοί και Βρετανοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ως πρωτεργάτες της προτροπής των προσφύγων και μεταναστών της Ειδομένης να κινηθούν προς το φράχτη με την πΓΔΜ, ώστε να περάσουν τα σύνορα, προτροπή η οποία προκάλεσε σοβαρά επιτόπια επεισόδια, καθώς και διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, ερευνάται ο ρόλος Αμερικανών, Σκοπιανών και αλληλέγγυων, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το πέρασμα προσφύγων προς τα Σκόπια από ποτάμι ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Φάκελοι της Αστυνομίας έχουν ήδη μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει δημοσίως τη δράση «ορισμένων ΜΚΟ» στην Ειδομένη, ενώ αρμόδιοι Υπουργοί ζητούν από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διερευνήσει ευθύνες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και των προσφύγων. 

Κλιμάκια της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στην Ειδομένη, διενεργώντας ελέγχους σε όποιον μπαίνει στο χωριό της Ειδομένης. Εξονυχιστικοί έλεγχοι διενεργούνται σε όσους μπαίνουν από τη Γευγελή στο τελωνείο των Ευζώνων, ώστε να διαπιστωθεί αν φέρουν έντυπο υλικό, όπως αυτό που μοιράστηκε το Σάββατο προκαλώντας τα βίαια επεισόδια της Κυριακής. 


Μέχρι στιγμής έχουν μπει στα «κατάστιχα» δεκάδες άτομα από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και Έλληνες. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές σημειώνουν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ότι αν δεν υπάρχει αδίκημα δεν μπορεί να γίνει σύλληψη. Αρμόδια υπηρεσία για να γίνει σύλληψη είναι η ΕΥΠ, η οποία «ξεψαχνίζει» το προφίλ συγκεκριμένων ΜΚΟ, για να διαπιστώσουν αν πίσω από αυτές κρύβονται άλλα κίνητρα ή προθέσεις. 

Για σήμερα έχει διαδοθεί νέα φήμη ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, στις 11:00. Με τα σενάρια να έχουν διακινηθεί προφορικά, η εντολή προς την Αστυνομία δόθηκε από «ψηλά» και λέει να γίνει χρήση δακρυγόνων στην περίπτωση που πρόσφυγες επιχειρήσουν εκ νέου εξόρμηση προς τα σύνορα με τα Σκόπια.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ