2016-04-12 21:32:07
Φωτογραφία για ΑΥΤΗ είναι η απάντηση του ιερέα που κατηγορήθηκε πως διέλυσε φωλιά πελαργού
Αναφορικά με τις αναρτήσεις των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο περί δήθεν θανάτωσης πελαργού και καταστροφής της φωλιάς από τον Ιερέα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Πυρίου Θηβών... θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας:

Ο Ναός ανοικοδομήθηκε στη σημερινή του μορφή περί τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και όχι από πεντηκονταετίας όπως εσφαλμένα αναφέρεται. Επίσης, η φωλιά των πελαργών φτιάχτηκε την άνοιξη του έτους 2015 και όχι νωρίτερα και υπάρχουν αποδείξεις γι’αυτό.

Προφανώς και δεν θανατώσαμε κανέναν πελαργό. Αρχικά, στη φωλιά υπήρχαν δύο πελαργοί εκ των οποίων ο ένας είχε βρεθεί θανατωμένος στη σιδηροδρομική γραμμή από την Άνοιξη του 2015, πρίν ακόμα τελειοποιηθεί η φωλιά και ζευγαρώσουν οι πελαργοί,γι΄αυτό και δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία για νεοσούς πέρυσι. Το δε ταίρι του είχε φύγει και εμφανίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Για το λόγο αυτό δεν υπήρχαν ούτε αυγά ούτε τίποτα εντός της φωλιάς.


Οι πελαργοί είχαν ‘συμπεριλάβει’ τον Σταυρό του τρούλου στη φωλιά τους και είχαν καταστρέψει με τα ράμφη τα καλώδια και το μετασχηματιστή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος με άμεσο κίνδυνο για τον κόσμο που συγκεντρώνεται στον Ναό. Αυτό το πρόβλημα που παρέμενε χωρίς λύση όλον τον χειμώνα καθώς και η υγρασία που εμφανίστηκε στο σημείο αυτό, επέβαλαν την αποκατάσταση των καλωδίων από ηλεκτρολόγο που ανέβηκε στον κεντρικό τρούλο της Εκκλησίας πιστοποιώντας την διαρροή, προς ασφάλεια των προσελθώντων στον Ιερό Ναό και την προσωρινή μεταφορά της φωλιάς. Επαναλαμβάνουμε ότι κατά τον χρόνο των εργασιών δεν υπήρχε ούτε πελαργός ούτε αυγά.

Οι εργασίες έχουν ήδη εκτελεσθεί και σε άμεση συνεργασία με το Δασαρχείο και την Δ.Ε.Η. ως αρμόδες υπηρεσίες, η φωλιά θα επανατοποθετηθεί εκεί ακριβώς που βρισκόταν.

Με βάση τα προαναφερόμενα, γίνεται αντιληπτό ότι οι σχετικές αναρτήσεις επ’ ουδενί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσας.

π. Στυλιανός Κομνηνός

ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Πάντων Πυρί Θηβών
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ