2016-04-13 08:25:04
Φωτογραφία για Όταν οι άνθρωποι είναι σε... πρώτο πλάνο
Στις μέρες τις δικές μας, όταν υπηρετούσαμε στον στρατό, «ουαί κι αλίμονό μας» αν προξενούσαμε κάποια ζημιά ή βλάβη στα οχήματα και τον εξοπλισμό που είχαμε χρεωμένα με... το περίφημο 108..!

Η θεωρία του τότε στρατού προέβλεπε βαρύτατες ποινές στο στελεχιακό  δυναμικό και ακόμα πιο εξοντωτικές σε εμάς τους εφέδρους.

Το πρώτο πράγμα που σκεφθήκαμε χθες, αντικρίζοντας το αναποδογυρισμένο τζιπ του στρατού και τα δύο στελέχη που επέβαιναν σε αυτό και κάθονταν απόμερα, ήταν.... «τι να τους περιμένει άραγε;»

Όταν είδαμε στη συνέχεια να φθάνει στο σημείο και ο ίδιος ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ (υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κουκουλομάτης) τότε σκεφτήκαμε ότι «την βάψανε».

Επειδή όμως οι άνθρωποι είναι που κάνουν τα αξιώματα και τους βαθμούς κι όχι τα αξιώματα τους ανθρώπους, είδαμε τον στρατηγό να πλησιάζει τα δύο νέα παιδιά, να τους απαγορεύει να σηκωθούν να τον χαιρετήσουν από το σημείο που κάθονταν και αντί να τους επιπλήττει να τους παρηγορεί, λέγοντάς τους (απ’ όσο μπορέσαμε ν’ ακούσουμε) ότι σημασία δεν έχουν οι... λαμαρίνες, αλλά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά!


Ότι και να πούμε για την στάση αυτού του αξιωματικού, θα είναι λίγο.

Οι της... δικής μας γενιάς στρατηγοί, οι περισσότεροι τουλάχιστον θα έριχναν «βροχή» τις φυλακές  σε παρόμοια περιστατικά.

Την ίδια ώρα που οι... ίδιοι με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, έκαναν τρελό πάρτι στην πλάτη του Ελληνικού Λαού με τις μίζες των εξοπλιστικών..!                                                               

Μιχ.Μ.

ΠΗΓΗ: https://www.rodiaki.gr/article/335814/otan-oi-anthrwpoi-einai-se-prwto-plano
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ