2016-04-13 13:03:07
Φωτογραφία για Βραζιλία: Για προδοσία κατηγορεί τον αντιπρόεδρο η Ρούσεφ
Σε πολιτική δίνη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Βραζιλία, μετά την ανοιχτή πλέον... αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ με τον αντιπρόεδρο Μίτσελ Τέμερ. Μάλιστα η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που ανταλλάσσονται βαριές κουβέντες και που τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να επέλθει συμβιβαστική λύση.

Η αιτία του κακού ήταν η διαρροή μιας ομιλίας που είχε προετοιμάσει ο αντιπρόεδρος στην περίπτωση που θα διαδεχόταν την πρόεδρο η οποία απειλείτο με αποπομπή από το Κοινοβούλιο.

«Ζούμε περίεργες στιγμές ενός πραξικοπήματος, μιας φάρσας και προδοσίας» δήλωσε η Ρούσεφ από τη Μπραζίλια, καταλογίζοντας, χωρίς να τον κατονομάζει, στον Τέμερ ότι είναι «επικεφαλής σωνομοσίας».

Ο Temer, επικεφαλής της κεντρώου κόμματος PMDB, που πρόσφατα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Rousseff, παραδέχθηκε ότι «κατά λάθος» διέρρευσε ένα ηχογραφημένο διάγγελμά του «προς τον λαό της Βραζιλίας» την οποία είχε προετοιμάσει στην περίπτωση της αποπομπής της Rousseff.


Στην ομιλία αυτή, ο πολιτικός υποστηρίζει ότι η «μεγάλη αποστολή που αναλαμβάνει ο ίδιος είναι να καθησυχάσει την χώρα, να ενώσει την χώρα».

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στα κόμματα να συνεργαστούν «ώστε να εξέλθει η χώρα από την οικονομική και πολιτική κρίση».

Από την πλευρά της η Ρουσέφ δήλωσε ότι: «Οι μάσκες των συνωμοτών έπεσαν. Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει μια προδοσία σε βάρος μου, σε βάρος της Δημοκρατίας, απόδειξη ότι ο αυτός ο επικεφαλής συνωμότης δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς τον λαό». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ