2016-04-13 14:11:29
Φωτογραφία για Άλλ' αντ'άλλων ... τα νοσοκομεία του Ρεθύμνου για το Τρανταλλίδειο
Το πλάνο του δήμου που περιελάμβανε κατεδάφιση του πρώτου ορόφου του Αρχοντικού του Σαμή Μπέη, άλλαξε εξαιτίας του "αλαλούμ" που προέκυψε!

Σε εξέλιξη είναι εργασίες στο Τρανταλλίδειο, στην οδό Ιδομενέως στο Ηράκλειο, χειρωνακτικά και όχι με μηχανικά μέσα, με σκοπό την ενίσχυση της στατικότητας του κτίσματος, προκειμένου να αρθεί ο κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Το πλάνο του δήμου που περιελάμβανε κατεδάφιση του πρώτου ορόφου του Αρχοντικού του Σαμή Μπέη, άλλαξε εξαιτίας του "αλαλούμ" που προέκυψε ανάμεσα στο φορέα που είναι γνωστός ως ο ιδιοκτήτης του κτίσματος αλλά και ενός ακόμη φορέα που εμφανίζεται διεκδικώντας το κτίριο!

Στο δήμο Ηρακλείου έχουν φτάσει δύο έγγραφα, αντικρουόμενα μεταξύ τους που έκαναν τη δημοτική αρχή να σηκώσει τα χέρια ψηλά και ζητήσει τη συνδρομή της Εφορίας Νεότερων Μνημείων για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Το πρώτο έγγραφο, από το νοσοκομείο Ρεθύμνου καλεί το δήμο να μην προχωρήσει σε κατεδάφιση, εξηγώντας ότι το εν λόγω κτίριο ανήκει στο νοσοκομείο που μάλιστα έχει πρόταση αξιοποίησής του.


Στο προσκήνιο, όμως, μπαίνει και το δημοτικό νοσοκομείο Ρεθύμνου που με έγγραφο προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου, που κοινοποιείται στο δήμο Ηρακλείου, υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο κτίριο, το οποίο ανήκει στο δημοτικό νοσοκομείο - σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του τελευταίου φορέα, που καλεί μάλιστα το νοσοκομείο και το δήμο να μην μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Μπροστά σε αυτό το απίστευτο "μπέρδεμα" μεταξύ ενός φορέα που είναι ιδιοκτήτης και ενός φορέας που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, ο δήμος Ηρακλείου έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση της Εφορίας Νεότερων Μνημείων για να ξεκαθαριστεί το θέμα.

Σε δηλώσεις του στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης τονίζει ότι έως ότου η υπόθεση ξεκαθαριστεί, ο δήμος δε θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά μόνο στις εργασίες συντήρησης και στατικής ενίσχυσης του κτίσματος που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Τρανταλλίδειο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ