2012-05-13 23:46:02
Φωτογραφία για Εξαιρετικός ο Kobayashi!
Ο Kamui Kobayashi έκανε έναν εξαιρετικό πραγματικά αγώνα στην πίστα της Βαρκελώνης και κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στο Ισπανικό GP.

Μέσα στις πολλές εκπλήξεις που έχουμε συνηθίσει πλέον στη σεζόν του 2012 συγκαταλέγεται και η ομάδα της Sauber.

Σε αυτόν τον αγώνα την πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Kamui Kobayashi. Ο Ιάπωνας ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην Catalunya και κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 5η θέση. Δυστυχώς ο ομόσταυλός του, ο Sergio Perez, εκγατέλειψε με προβλήματα στη μετάδοση του μονοθεσίου.

Kamui Kobayashi (5ος): «Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά και οι αναβαθμίσεις λειτούργησαν εξαιρετικά. Ο ρυθμός μας στον αγώνα ήταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσα να ανέβω στο βάθρο αλλά ήμουν άτυχος στις κατατακτήριες χθες. Όταν εκκινείς 9ος μπορείς να είσαι ευχαριστημένος όταν τερματίζει 5ος αλλά το μονοθέσιο είχε περισσότερες δυνατότητες
. Είχε κίνηση όμως και οι προσπεράσεις εδώ δεν είναι εύκολες. Δεν μπορούσα να προσπεράσω στην ευθεία καθώς ακόμα και με το DRS δεν βρισκόμουν πολύ κοντά. Οπότε έπρεπε να ρισκάρω στις στροφές. Στο τελευταίο stint τραυμάτισα αρκετά τα ελαστικά μου καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σφιχτός. Αν θες όμως να βρεθείς μπροστά πρέπει να τα κάνει όλα σωστά, αυτό έκανε ο Pastor σήμερα. Η τελευταία φορά που βρέθηκα στην 5η θέση ήταν πέρυσι στο Μονακό και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα.»

Sergio Pérez (Εγκ/ψε): «Ήμασταν πολύ άτυχοι στην εκκίνηση. Στην πρώτη στροφή κατάφερα να περάσω τον Romain αλλά τότε με χτύπησε και έπρεπε να μπω στα pit. Από εκείνο το σημείο δεν ήταν εύκολο να ανακάμψω. Στη συνέχεια αντιμετώπισα πρόβλημα με την μετάδοση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψω. Τώρα επικεντρώνομαι στον επόμενο αγώνα, στο Μονακό, ο οποίος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμένα.»

Peter Sauber: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον Pastor Maldonado για τον φανταστικό αγώνα και τη νίκη του. Για την δική μας ομάδα έχω μικτά συναισθήματα διότι ο Sergio θα μπορούσε να έχει ένα καλό αγώνα καθώς εκκίνησε από καλή θέση. Ο Kamui έκανε έναν φανταστικό αγώνα και παρόλο που έχασε πολύ χρόνο στην κίνηση κατάφερε να περάσει τους Button και Rosberg. Πήρε 10 πολύτιμους βαθμούς. Ο αγώνας του έδειξε ότι οι αναβαθμίσεις μας λειτουργούν καλά, όπως είχαμε υπολογίσει ακόμα και σε αυτή την δύσκολη πίστα. Είμαστε αισιόδοξοι για τους επόμενους αγώνες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα αλλά και σε όλους στο εργοστάσιο γι' αυτό.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ