2016-04-13 18:36:44
Φωτογραφία για «Σκοντάφτει» το νέο ΠΕΔΥ στην Πάτρα! Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος
Τετάρτη 13 Απρίλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Για σχέδιο επί «χάρτου» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σχετικά με την περιβόητη αναδιάρθρωση της δημόσιας υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναλύοντας το σχέδιο για τη Νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το νέο ΠΕΔΥ που αναμένεται να ξεκινήσει σε 4 πόλεις της χώρας, περιγράφει ουσιαστικά μια δραματική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει οιδιωτικός τομέας καθώς θα υποαμείβεται και θα είναι συμπληρωματικός.

Το πιλοτικό σχέδιο που θα ξεκινήσει από την Πάτρα για το νέο ΠΕΔΥ είχε παρουσιάσειαποκλειστικά το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που θα αποτελέσουν πρότυπο για τις συγχωνεύσεις και στην υπόλοιπη χώρα: «Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πρόβλεψη για τον, από ετών λειτουργούντα, ιδιωτικό τομέα της ΠΦΥ είναι δυσμενής, καθώς οι συμβάσεις τουΕΟΠΥΥ θα έχουν ημερομηνία λήξεως, θα είναι προσωρινές και απλά συμπληρωματικές του κρατικού συστήματος.


Επιθυμία της 6η ΥΠΕ είναι οι συμβάσεις να συνάπτονται με την ίδια και όχι με τονΕΟΠΥΥ, ώστε προφανώς να διαχειριστεί τις ελλείψεις της ΠΦΥ και των Νοσοκομείων σε επίπεδο περιφέρειας».

Επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν προκύπτει από το σχέδιο, σαφής διαχωρισμόςΠΦΥ και νοσοκομειακής περίθαλψης με ασθενείς και ιατρούς να εναλλάσσονται στα δύο συστήματα, γεγονός που πιθανά θα προκαλέσει σημαντικά κενά στο ειδικό πεδίο εξειδίκευσης του ιατρικού προσωπικού και περαιτέρω φόρτιση των νοσοκομείων με περιστατικά ΠΦΥ, παρά την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή τους.

Για τη στελέχωση των ιατρείων της γειτονιάς, προβλέπεται η προκήρυξη ελλιπούς αριθμού επικουρικού προσωπικού 3ετούς θητείας (13 οικογενειακοί ιατροί, 32 παραϊατρικό προσωπικό) μέσα στο 2016, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αντίστοιχη κατάργηση συμβάσεων ΕΟΠΥΥ».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ