2012-05-13 23:56:53
Φωτογραφία για Mικρό το κακό για τη Red Bull
Τα δύο προηγούμενα χρόνια η Red Bull έφυγε με τα τρόπαια της νίκης στις βαλίτσες της από την Catalunya. 

Φέτος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους Πρωταθλητές που δεν μπόρεσαν να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο.

Παρά τις δυσκολίες, τις ποινές και τα προβλήματα πάντως, οι ισορροπίες στη βαθμολογία δεν άλλαξαν. Χάρη στην 6η θέση στο ισπανικό circuit, ο Sebastian Vettel και η Red Bull Racing παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών και των κατασκευαστών αντίστοιχα!

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, μία σκληρή ημέρα δουλειάς. Δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς θα μπορούσα να είχα τερματίσει μία θέση ψηλότερα. Ωστόσο, η ανάκαμψη μας ήταν σημαντική. Ήμασταν όλο και καλύτεροι προς το τέλος του αγώνα, κομμάτι το οποίο απόλαυσα. Όταν όμως υπάρχουν τόσες ανατροπές, η κατάσταση δυσκολεύει. Δεν ξέρω τι πρόβλημα προέκυψε κι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε, αν υπήρχε κάποια ζημιά ή αν είχε κολλήσει κάτι σε αυτή. Δοκίμασα να μείνω έναν επιπλέον γύρο στην πίστα αλλά δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Έτσι, στο αμέσως επόμενο πέρασμα, μπήκα στα pits για να είμαστε σίγουροι. Αυτό μας κόστισε σε χρόνο αλλά ήταν ορθή επιλογή καθώς υπήρχε πράγματι ζημιά στην πτέρυγα», δήλωσε ο Vettel.


«Ήταν ένας ενδιαφέρων αγώνας κι ένας δύσκολος πρώτος γύρος. Δεν ξέρω που έγινε η ζημιά στην εμπρός μου πτέρυγα αλλά αναγκάστηκα να μπω στα pit για να την αλλάξω κι αυτό μου κόστισε σε χρόνο. Όταν βρεθείς εκτός προγράμματος σε αυτή την πίστα, τα πράγματα δυσκολεύουν. Από τη μία πρέπει να προφυλάσσεις τα ελαστικά σου αλλά από την άλλη, πρέπει και να επιτίθεσαι ώστε να κερδίσεις θέσεις – πράγμα που προκαλεί έντονη φθορά, ενδεχομένως κι επιπλέον pit stop. Η έλλειψη ταχύτητας αποτελεί μυστήριο. Ήμουν κολλημένος πίσω από τη Force India, οι McLaren δεν έκαναν πολλά ενώ ο Sebastian απομακρυνόταν», είπε ο Vttel.

Aπό την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Christian Horner είπε: «Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα. Δυστυχώς ο Sebastian έλαβε ποινή διέλευσης από τα pit επειδή δεν έκοψε ρυθμό υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας, πράγμα που πιστεύω συνέβη διότι ήταν ενεργοποιημένο το DRS του. Είχαμε επίσης ζημιά στις εμπρός πτέρυγες και των δύο μονοθεσίων, που οδήγησε σε αλλαγές αυτών. Παρά τα προβλήματα, ο Sebastian ανέκαμψε και τερμάτισε στην έκτη θέση, προσπερνώντας τις δύο McLaren και τον Nico Rosberg στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ως αποτέλεσμα, βρισκόμαστε ακόμα στην κορυφή της βαθμολογίας σε οδηγούς και κατασκευαστές. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και για τον Mark, που άλλαξε νωρίς εμπρός πτέρυγα και μετά είχε μυστηριωδώς περιορισμένη ταχύτητα. Αναγκάστηκε λοιπόν να περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα κοιτώντας το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Nico Hulkenberg. Είναι πολλά λοιπόν αυτά που πρέπει να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε. Μετά από πέντε αγώνες, έχουμε πέντε διαφορετικούς νικητές από πέντε διαφορετικές ομάδες. Συγχαρητήρια στον Pastor Maldonado και κυρίως στον Sir Frank κι όλη την ομάδα της Williams γι' αυτή την πανάξια νίκη».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ