2016-04-14 21:09:56
Φωτογραφία για Εθνική υπερηφάνεια – Εκδήλωση δόξας και τιμής στους πεσόντες του Οχυρού Ιστίμπεη [photos]
Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου στο ένδοξο Οχυρό Ιστίμπεη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα... για να τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι απέναντι στους Γερμανούς ναζί που ήθελαν να καταλάβουν την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

75 χρόνια συμπληρώθηκαν από την εισβολή των Γερμανών στη χώρα μας. Η Γραμμή Μεταξά, οχυρά που κατασκευάσθηκαν για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των ξένων, ήταν ο προμαχώνας. Οι Ελληνες στρατιώτες και αξιωματικοί πολέμησαν γενναία και έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους.

Αυτή την ηρωική προσπάθεια τίμησαν οι νεότεροι Ελληνες την περασμένη Κυριακή. Με πρωτοβουλία του Συνδέσμους Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη στο ομώνυμο οχυρό έγινε η Επιμνημόσυνη Δέηση και για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, έλαβε χώρα η αναπαράσταση στιγμών από την πρωτοφανή αντίσταση των ελάχιστων αριθμητικά Ελλήνων πολεμιστών ενάντια στις ισχυρότατες γερμανικές δυνάμεις.


Η Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940 είχε αναλάβει και έφερε εις πέρας την πλήρη διεξαγωγή της αναπαράστασης. Η μοναδική τεχνογνωσία, τα αυθεντικά κοστούμια και εξαρτήματα εποχής καθώς και η αγάπη για αυτό που κάνουν, μετέφεραν με πλήρη αξιοπιστία και ευσυνειδησία το συγκινησιακό δέος στο κοινό.

Φέτος μάλιστα, φιλοξενήθηκε η Πολωνική Ομάδα GRH Edelweiss, μια αντίστοιχη ομάδα παγκόσμιου φήμης η οποία έχει λάβει μέρος σε ιστορικές αναπαραστάσεις σε όλη την Ευρώπη και έγινε ακόμη πιο ρεαλιστική η απόδοση των γεγονότων μέσα από την πλήρη εξομοίωση της εποχής.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (tilegrafima.gr) και εθελοντής Πολιτικής Προστασίας του Συλλόγου «Μακεδονία», Δημήτρης Μυλωθρίδης, μπορείτε να δείτε τις εκδηλώσεις στο Οχυρό Ιστίμπεη, αλλά και πλάνα από την ίδια μέρα στο Οχυρό Ρούπελ Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ