2016-04-15 07:23:49
Φωτογραφία για Κύπρος: Εγκρίθηκε το πόθεν έσχες
Oμόφωνα ψηφίστηκε και η πλειονότητα των νομοθετημάτων αναφορικά με το πόθεν έσχες Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με τις 56 ψήφους όλων των μελών της που έχουν δικαίωμα ψήφου, τροποποίησε το Σύνταγμα και ψήφισε τη σειρά των νομοθετημάτων για την εφαρμογή του πόθεν έσχες στους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους και των υψηλόβαθμων υπαλλήλων του δημοσίου και του ημιδημοσίου τομέα (κλίμακα Α13) αφού ενέκρινε τροπολογία του με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων όλων των ελεγχόμενων προσώπων.

Τα νομοθετήματα, 11 στον αριθμό, ψηφίστηκαν ομόφωνα εκτός δύο νομοθετημάτων στα οποία ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Δημήτρης Συλλούρης ψήφισε εναντίον.

Ο κ. Συλλούρης καταψήφισε την πρόταση νόμου για την τροποποίηση του περί Δικαστηρίων νόμου και την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ αναφέροντας ότι οι δουλειές που κάνουμε δεν είναι σοβαρές, ηαναφέρθηκε στην τροπολογία επί των νομοθετημάτων στην οποία κατέληξε η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων για δημοσιοποίηση των δηλώσεων όλων των ελεγχομένων προσώπων. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι και δημοτικοί άρχοντες, των οποίων η θέση να είναι πιο σημαντική από αυτή του Υπουργού ή του Βουλευτή, ανέφερε.


Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι παρόλο που η τροπολογία βελτιώνει τη νομοθεσία, εντούτοις αφήνονει εκτός τους εν διαστάσει συζύγους.

Ανέφερε επίσης ότι το θέμα του πόθεν έσχες δεν λύνεται ολικά, προσθέτοντας πως όταν ως Βουλή υποχωρούμε και κάνουμε εξαιρέσεις τραυματίζουμε τους νόμους που ψηφίζουμε.

Δήλωσε ότι θα ψηφίσει την τροποποίηση του Συντάγματος, ωστόσο δεν μπορεί να ψηφίσει την τροποποίηση του περί Δικαστηρίων νόμου, που ουσιαστικά σημαίνει εξαίρεση των Δικαστών και την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού εξήγησε ότι η τροπολογία που κατατέθηκε αφορά την υποχρέωση για δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες και ότι είναι τροπολογία όλων των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών επανέλαβε και από το βήμα της Ολομέλειας ότι για τα νομοθετήματα η Επιτροπή επένδυσε μήνες και χρόνια και ευχαρίστησε τους Βουλευτές μέλη της Επιτροπής και την υπηρεσία της Βουλής που έφεραν σε πέρας το επίπονο έργο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ