2016-04-15 19:37:06
Φωτογραφία για ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται η αυριανή άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, η οποία έχει μετατραπεί σε φρούριο, καθώς εκτός των δυνάμεων του νησιού, στο νησί βρίσκονται άλλοι 400 αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και άνδρες της ομάδας Ζ. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο θα προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους πριν την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου.

Ακόμα και ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας θα πετά πάνω από το κέντρο φιλοξενίας της Μόριας, το οποίο θα επισκεφθεί ο Πάπας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 11:15. Στη Μόρια, θα υπάρξουν χαιρετισμοί του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με πρόσφυγες, και θα ακολουθήσουν ομιλίες τους.

Στις 12:40 ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα του τριών με πρόσφυγες
. Στις 13:45 οι τρεις ιεράρχες θα φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει ομιλία και θα ακολουθήσει δέηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα, από τη αποβάθρα του Λιμένα Μυτιλήνης. Εν συνεχεία, μαζί με τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν για το αερολιμένα Μυτιλήνης. Εκεί, από τις 14:30, θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρωθυπουργό.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ ο πρωθυπουργός θα προπέμψει τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα σπάσει κι ένα αυστηρό πρωτόκολλο της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς απαγορεύεται στον προκαθήμενο της να τρώει δημόσια. Ο ίδιος όμως θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους κ.κ Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο και με πρόσφυγες που ζουν στο hotspot. Όλοι μαζί, θα φάνε συσσίτιο που περιλαμβάνει πιλάφι με μανιτάρια, ελιές και χαλβά.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ