2016-04-16 20:00:41
Φωτογραφία για Δεν εξελέγη νόμιμα ο Γκιρτζίκης ως πρόεδρος της ΕΠΟ
Θέμα παράτυπης εκλογής στην προεδρία της ΕΠΟ, βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας, προκύπτει για τον Γιώργο Γκιρτζίκη! Ο πρώην πρόεδρος Γ. Σαρρής παραιτήθηκε στον Δεκέμβριο του 2014 και οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ για την εκλογή νέου προέδρου έγιναν τον Ιανουάριο του 2015. Όμως το καταστατικό της ΕΠΟ στο αρ. 38  αναφέρει ότι «εάν η θέση του Προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος μέχρι την ημερομηνία της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται και ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου.

Αυτή η Γενική Συνέλευση θα εκλέγει ένα νέο Πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας, εκτός εάν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου της θητείας». Με βάση το παραπάνω η εκλογή του Γκιρτζίκη είναι παράνομη διότι βάσει του συγκεκριμένου άρθρου οι εκλογές έπρεπε να γίνουν τον Ιούνιο του 2015, οπότε διεξάγεται η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ και όχι τον Ιανουάριο του 2015
. Θα έπρεπε η ΕΠΟ να πορευθεί έως τον Ιούνιο του 2015 με πρόεδρο τον τότε αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Βούρβαχη και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου να γίνουν τον Ιούνιο. Επίσης από τα παραπάνω προκύπτει και θέμα νομιμότητας τη έκτακτης γενικής από την οποία εξελέγη ο Γκιρτζίκης αφού σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού της ΕΠΟ «Μόνο μια Γενική Συνέλευση η οποία έχει συγκληθεί νόμιμα έχει την εξουσία να λάβει αποφάσεις». Ήταν νόμιμη η Γ.Σ. που εξέλεξε τον Γκιρτζίκη, όταν το θέμα της, δηλαδή η εκλογή προέδρου, έπρεπε να γίνει τον Ιούνιο; Mε αυτόν τον τρόπο οι «εξουσιαστές του ποδοσφαίρου» άλλαξαν κάτω από τη μύτη της υπό δημιουργίας τότε αντιπολίτευσης τον Σαρρή με τον Γκιρτζίκη, με εκλογές “fast track” που έγιναν σ’ ένα μήνα αντί να γίνουν μετά από έξι μήνες!
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ