2016-04-17 13:06:07
Φωτογραφία για Πώς περνούν τα σαββατοκύριακά τους οι ευτυχισμένοι άνθρωποι;
Υπάρχουν συνήθειες που γεμίζουν τις μπαταριές μας με καλή διάθεση και θετική ενέργεια, σύμφωνα πάντα με τους ψυχολόγους. Πώς λοιπόν, περνάνε τον ελεύθερό τους χρόνο όσοι είναι ευτυχισμένοι;

Φέρονται σαν να μετακομίζουν σε ένα μήνα.

Το μυστικό τους: Συναντούν ανθρώπους που θα τους έλειπαν σε μέρη που θα τους έλειπαν αν εγκατέλειπαν την πόλη τους.

Γιατί λειτουργεί: Οι άνθρωποι που μετακομίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα προσπαθούν να χαρούν κάθε γωνιά της πόλης που αφήνουν (όσο και αν την έχουν βαρεθεί) και να δουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά και θα τους λείψουν. Έτσι, αν φανταστούμε πως φεύγουμε θα καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με τους αγαπημένους μας και θα μάθουμε να εκτιμάμε τις διαφορετικές μεριές του τόπου μας.

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που χαμογελούν σε αγνώστους

Το μυστικό τους: Είναι ένας από τους πιο ευγενικούς τρόπους για να αλληλεπιδράμε με άλλους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος, είτε για κάποιον που περιμένει στην ουρά του σουπερμάρκετ ή έναν σερβιτόρο.


Γιατί λειτουργεί: Οι δυνατές σχέσεις, όπως είναι οι φιλικές και ερωτικές, αποτελούν την μεγαλύτεροι εγγύηση για να κατακτήσει κανείς την ευτυχία. Όμως, ακόμα και αυτές οι μικρές επαφές με ανθρώπους, ακόμα και αν ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να τους ξανασυναντήσουμε, μας κάνουν να νιώθουμε συνδεδεμένοι με το ευρύτερο περιβάλλον και την κοινωνία μας, το οποίο μας προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα. Για να καταλάβουμε καλύτερα τις συνέπειες αυτών των “επαφών” αρκεί να σκεφτούμε πως περπατάμε σε ένα δρόμο και όλοι γύρω μας κοιτούν, για παράδειγμα, το κινητό τους. Θα νιώθαμε τελείως απομονωμένοι ακόμα και αν δίπλα μας είχαμε χιλιάδες ανθρώπους.

Σχεδιάζουν την Δευτέρα με συγκεκριμένο τρόπο

Το μυστικό τους: Σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα στο οποίο εναλλάσσονται δύσκολες δραστηριότητες με πιο εύκολες. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένα σημαντικό meeting που χρειάζεται την αμέριστη προσοχή μας, πριν ή μετά από αυτό, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, προγραμματίζουμε συσκέψεις και εργασίες που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές.

Γιατί λειτουργεί: Κάνει τις Δευτέρες μας λίγο πιο εύκολες. Με αυτόν τον τρόπο “φυλάμε” την ενέργεια μας για αυτά που πραγματικά έχουν αξία και απαιτούν καθαρό μυαλό και εγρήγορση.

Περιορίζουν τη δουλειά τους μέσα στο Σ/Κ

Το μυστικό τους: Αν υπάρχουν δουλειές που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα, αφιερώνουν σε αυτές περιορισμένο και συγκεκριμένο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακό τους. Και πιο συγκεκριμένα, προτιμούνται οι ώρες 10 με 12 το πρωί του Σαββάτου.

Γιατί λειτουργεί: Γνωρίζουμε από έρευνες ότι είμαστε πιο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι όταν έχουμε καθορισμένες και λιγοστές ώρες που μπορούμε να εργαστούμε γιατί έχουμε κίνητρο. Εννοείται πως το καλύτερο είναι να μην ασχοληθούμε καθόλου με την εργασία μας στον ελεύθερο χρόνο μας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όσο περισσότερο χρόνο έχουμε μέσα στο Σ/Κ τόσο πιο ευδιάθετους και εργατικούς μας βρίσκει η Δευτέρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ