2016-04-17 15:49:45
Φωτογραφία για Ο... άγραφος νόμος των Ρομά των Άνω Λιοσίων
Πολλές φορές έχουν ακουστεί επεισόδια στα Άνω Λιόσια και κλοπές, ληστείες, απειλές και μαχαιρώματα από Ρομά που μένουν στα Άνω Λιόσια. Ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή;

Οι κάτοικοι ξέρουν καλά πως κινδυνεύουν από μαχαιρώματα ακόμα και για το κινητό ή τα τσιγάρα τους, γλάστρες και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτή είναι η μια πλευρά.

Η άλλη είναι πως επικρατεί ένα χάος αφού η αστυνομία πολλές φορές δεν κάνει τίποτα. Τους φοβάται; Υπάρχει κάποιο συμφέρον; Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παραβάτες γύφτοι κυκλοφορούν ελεύθεροι με αυτοκίνητα (ενώ δεν ξέρουν καν να διαβάζουν) ενώ έχουν κλέψει , έχουν πειράξει κορίτσια.

Οι κάτοικοι στα Άνω Λιόσια δεν τους θέλουν ως επί το πλείστον. Οι μαγαζάτορες προσέχουν μην τους κλέψουν, οι κάτοικοι φοβούνται ληστείες ενώ σχεδόν καθημερινά καταγράφεται και ένα τουλάχιστον περιστατικό.


Παρόλα αυτά, οι γύφτοι είναι "μαζεμένοι" σε έναν δικό τους "οικισμό", τα λεγόμενα "γύφτικα" να τα πούμε σε απλή γλώσσα. Κάποιοι από αυτούς δεν πειράζουν κανέναν. Απλά πουλάνε χαλιά, γλάστρες και χώματα ενώ άλλοι είναι αυτοί που με τις πράξεις τους "μαυρίζουν" το όνομα όλων.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι ΔΕΝ μιλάμε για τσιγγάνους. Οι τσιγγάνοι έχουν άλλη νοοτροπία και άλλες αξίες.

Οι γύφτοι μπαίνουν στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο πάντα, άπλυτοι, βρώμικοι και μιλάνε με αγένεια τις περισσότερες φορές. Πάντα ζητούν ένα τσιγάρο και φωτιά ή τι ώρα είναι.

Κάποτε είπαν πως πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία αλλά αρκετοί κάτοικοι αντέδρασαν. "Γιατί το παιδί μου να είναι στην ίδια τάξη με αυτό;". Ρατσισμός θα σκεφτούμε όλοι.Με τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούνται αυτοί οι άνθρωποι ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία. Το θέμα είναι όμως πως προφανώς κανένας δεν θέλει να ενταχθούν στην κοινωνία και η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ