2016-04-17 16:27:09
Φωτογραφία για Βγήκαν τα μαχαίρια για τον αποκλεισμό ΟΝΝΕΔιτών από τις εκλογές στη ΝΟΔΕ Καρδίτσας [video]
Με προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ Ν.Δ. Καρδίτσας όπως αποκαλύπτει το KarditsaLive.Net καθώς δεν υπήρχαν στους εκλογικούς καταλόγους 12 μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Τα οποία μέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης νεολαίας κ. Κατσιάφα αποκλείστηκαν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αιτιολόγηση και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net με την δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας Κου Κατσιάφα:

Έτσι από νωρίς το πρωί μέλη της ΟΝΝΕΔ βρέθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου γίνονται οι εκλογές και ζήτησαν να σταματήσει η εκλογική διαδικασία καθώς η πρόθεσή τους ήταν να υποβάλλουν ένσταση.

Από την πλευρά της εφορευτικής επιτροπής δεν έγινε κάτι τέτοιο δεκτό καθώς η άποψη που εκφράσθηκε ήταν πως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά και εφόσον υποβληθεί ένσταση που θα γίνει δεκτή τότε θα ακυρωθεί η διαδικασία. Υπήρξε μία σχετική ένταση με ανέβασμα των τόνων που ξεπεράστηκε γρήγορα με τον εκνευρισμό όμως να παραμένει διάχυτος ακόμα και μεταξύ των υποψηφίων.


Λίγο αργότερα ήρθε και ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ κ. Μωυσιάδης που σε συζητήσεις που είχε με τους ΟΝΝΕΔίτες αρνήθηκε να σταματήσει την διαδικασία αλλά δεν έδωσε και επίσημες εξηγήσεις για τους λόγους που βγήκαν από τη λίστα τα 12 ονόματα. Απλά προέτρεψε στην υποβολή ένστασης και στα όσα προβλέπει η διαδικασία.

Εδώ να πούμε πως όπως εκ των υστέρων έγινε γνωστό, μέσα από την ανάγνωση του καταστατικού, δεν επιτρέπεται η ένσταση επί του περιεχομένου των εκλογικών καταλόγων, οπότε ξεκίνησε η προσπάθεια να βρεθεί το είδος της ένστασης που θα μπορέσει να δικαιώσει τους νεολαίους που υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν.

Να σημειώσουμε εδώ πως αφαίρεση ονομάτων από την ΟΝΝΕΔ έγιναν και στους εκλογικούς καταλόγους Τρικάλων και Λάρισας.

Από κει και πέρα οι εκλογές ξεκίνησαν με τους τρεις υποψηφίους να βρίσκονται στο χώρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Οι εκλέκτορες είναι 83(ήταν 95 με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ) και οι κάλπες θα κλείσουν στις 2 μ.μ..

Αμέσως θα αρχίσει η καταμέτρηση και εφόσον υπάρξει υποψήφιος που ξεπεράσει το 40% ανακηρύσσεται πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Σε διαφορετική περίπτωση στις 3 μ.μ. ξεκινάει νέος κύκλος εκλογών, με τους ίδιους εκλέκτορες και τους δύο πρώτους σε σταυρούς να διεκδικούν την προεδρεία. Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ