2016-04-18 09:51:58
Φωτογραφία για Η ΥΜΑΘ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων [photo]
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, χθες, Κυριακή 17 Απριλίου 2016, κατάθεσε στεφάνι προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και απηύθυνε χαιρετισμό στη Κεντρική Εκδήλωση της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

 

Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός τόνισε, ότι οι Αρμένιοι και οι Έλληνες του Πόντου και της Ιωνίας έχουν πέσει θύματα του ίδιου ακραίου τουρκικού εθνικισμού. Αναφέρθηκε επίσης στην τουρκική εμπλοκή στον σημερινό πόλεμο στη Συρία:

«Πέρσι, αναφερόμενη στη Γενοκτονία των Αρμενίων, και καλώντας για αλλαγή της τουρκικής πολιτικής, είχα δηλώσει ότι εκείνος που επιλέγει να δικαιολογεί το κακό, είναι καταδικασμένος να το υποστεί ή και να το επαναλάβει. Δυστυχώς τα γεγονότα δεν με διέψευσαν. Σήμερα, το τουρκικό κράτος, αντί να προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο στη γειτονική του Συρία, ενεπλάκη με αδιαφανείς τρόπους στην εξέλιξή αυτού του πολέμου
. Ενώ είναι υποχρέωση της Τουρκίας να διαχωρίσει τη θέση της με τους τζιχαντιστές φονιάδες του ISIS,  επιτρέπει να ακούγονται πολλά για σχέσεις χρηματοδότησης και υποστήριξης αυτών των ομάδων. Την ίδια ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης καλεί για διαμόρφωση ενός μοντέλου ανοχής και σεβασμού των θρησκειών των άλλων ανθρώπων, η τουρκική πολιτική δείχνει να προσανατολίζεται στη προοπτική  δημιουργίας μιας θρησκευτικής αντίληψης που παραπέμπει στον Μεσαίωνα. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που το Τουρκικό κράτος πιέζει για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Σε άλλο σημείο, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε:

«Καλώ ακόμη μια φορά την Τουρκία, εκτός από την αναγνώριση της Γενοκτονίας και τις προφανείς αποζημιώσεις που πρέπει να αποδώσει στους Αρμένιους:

•   να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία που επιχειρήθηκε σε βάρος του Ποντιακού λαού και του μικρασιατικού Eλληνισμού.

•   να αναγνωρίσει και να διακόψει τις διώξεις που κάνει σε βάρος άλλων λαών μέσα στην επικράτειά της, όπως των Κούρδων,

•   να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο,

•   να σταματήσει τις αυθαίρετες διεκδικήσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο και σε βάρος των γειτονικών της κρατών

•   και να αποτρέψει κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του προσφυγικού προβλήματος που γίνεται παρανόμως από ομάδες και άτομα στο εσωτερικό της.

Οι τραγικές μνήμες  είναι η πηγή του λόγου μου, ενός λόγου προτρεπτικού προς την Τουρκία. Να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα, την ειρηνική της συνύπαρξη με τους γειτονικούς της λαούς και τη γόνιμη παρουσία της στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ