2016-04-18 11:58:52
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των θεσμών, προκειμένου αύριο να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο, με στόχο η αξιολόγηση να κλείσει έως την Παρασκευή, όταν είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ωστόσο, πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, και στα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ φαίνεται να έχει προστεθεί και νέο πακέτο «εγγυήσεων» ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ. 

Το κατά πόσο τα μέτρα αυτά, ύψους 3 δισ.-3,6 δισ. ευρώ, θα ζητηθεί να ψηφιστούν άμεσα, είναι κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τις συνομιλίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης που αρχίζουν ξανά αύριο, Τρίτη. 

Έτσι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων είναι στο επίκεντρο σύσκεψης που έχει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης. Επίσης, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει θετικό σημείο την ενισχυμένη κατανόηση για τις «κόκκινες γραμμές» στο αφορολόγητο και τις συντάξεις και προετοιμάζεται για την κατάθεση δύο νομοσχεδίων, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. 

Ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός χαρακτηρίζεται η απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με την αποδοχή ομολόγων έκδοσης EFSF. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ