2016-04-18 14:24:02
Φωτογραφία για Αυτός είναι πιθανότατα ο νέος υπαρχηγός της ΕΦ
Ανακατατάξεις στα ψηλά δώματα της ιεραρχίας του ΓΕΕΦ επιφέρει η αποχώρηση του υπαρχηγού της ΕΦ αντιστράτηγου Αντρέα Παπαπαύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρεπόρτερ Online», επικρατέστερος για να αναλάβει καθήκοντα υπαρχηγού της ΕΦ είναι ο υποστράτηγος Αντρέας Μαρκίδης.

Τη θέση διεκδικεί επίσης ο υποστράτηγος Κυριάκος Παπακυριακού ο οποίος ωστόσο πολύ πρόσφατα έχει λάβει οδηγίες από τον υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη για να αναλάβει το χειρισμό της πρόσληψης και δημιουργίας του επαγγελματικού στρατού. Ως εκ τούτου η επιλογή Παπακυριακού για τη θέση του υπαρχηγού της ΕΦ θεωρείται απομακρυσμένη.

Όπως πληροφορείται ο «Ρεπόρτερ Online», ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης προκρίνει για τη θέση του υπαρχηγού της ΕΦ τον Αντρέα Μαρκίδη ο οποίος τοποθετείται στους υποστηρικτές του ΔΗΣΥ εν αντιθέσει με τον αρχαιότερο του Κυριάκο Παπακυριακού ο οποίος ωστόσο τοποθετείται στις τάξεις άλλου κόμματος.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παπακυριακού είναι προσφύγει στο παρελθόν στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της απόφασης της Κυπριακής Δημοκρατίας να διορίσει τον υποστράτηγο Ανδρέα Παπαπαύλου στη θέση του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς υποστηρίζοντας πως ενώ ο ίδιος ήταν ο αρχαιότερος και ως εκ τούτου έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα υπαρχηγού της ΕΦ,  χωρίς ωστόσο θετικό αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε δε πως ο μέχρι πρόσφατα υπαρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Αντρέας Παπαπαύλου ενοχλημένος από την αφαίρεση εξουσιών από τον υπαρχηγό, ζήτησε από τον Αρχηγό να του εγκρίνει το υπόλοιπο της άδειάς του μέχρι την αφυπηρέτησή του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπερ και έγινε.

ΠΗΓΗ: http://www.reporter.com.cy/local-news/article/56048/aftos-einai-pithanotata-o-neos-yparchigs-tis-ef
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ