2016-04-18 18:02:34
Φωτογραφία για Καθαρισμός γιαλού και βυθού Μυκόνου από τους μαθητές δημοτικού και την Κατερίνα Τοπούζογλου [photos]
Σε καθαρισμό του γιαλού της Μυκόνου προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων σε συνεργασία με την Κατερινα Τοπούζογλου Τα παιδιά των δύο μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού συμμετείχαν στην δράση ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον και μάζεψαν σκουπίδια με τις απόχες τους από την στεριά ενώ τον υποβρύχιο καθαρισμό είχε αναλάβει η Κατερίνα Τοπούζογλου η οποία μάζευε τα σκουπίδια από το βυθό με την καθοδήγηση των μαθητών από τον προβλήτα. Συνολικά γεμίσανε 20 σακούλες με σκουπίδια που βρήκανε στο βυθό και στην παραλία. Αμέτρητες βουτιές, γυαλινα μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, αναπτήρες, πλαστικά ποτήρια, ρόδες, λάστιχα, μέχρι και ένα αμορτισέρ αυτοκινήτου στις σακούλες περισυλλογής απορριμάτων.

Παράλληλα οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από ζωγραφιές που δημιούργησαν και τις χάρισαν σε περαστικούς και θαμώνες των μαγαζιών στο γιαλό.


Ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία την Katerina R. Topouzoglou και επίσης τη διευθύντρια του σχολείου Ioanna Peleki και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Marianna Kousathana που συνέβαλαν στην όλη διοργάνωση, το γυμναστή κ. Πέτρο Ντζιαβιδα που βούτηξε παρέα στα κρύα νερά καθώς και στους δασκάλους κ. Γιώργο Κουτσούκο και κ.Αντώνη Φέγκα για τη βοήθειά τους και το λιμενικό ταμείο και το λιμεναρχειο για την επίβλεψη.

Η Κατερίνα Τοπούζογλου μόνιμη κάτοικος Κυκλάδων, είναι Εκπαιδεύτρια Υποβρύχιας Αλιείας, Ελεύθερης Κατάδυσης, Αυτόνομης Κατάδυσης, αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Υποβρύχιας Σκοποβολής και διοργανώτρια αμέτρητων υποβρύχιων καθαρισμών. Μια αθλήτρια με πολλές διακρίσεις που μας κάνουν περήφανους αφού είναι στην κατάταξη με τις 10 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην υποβρύχια αλιεία ενώ όλα της τα θηράματα τα χαρίζει σε συσσίτια και γηροκομεία της Αθήνας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ