2016-04-19 07:55:36
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ EUROGROUP
Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

Το Eurogroup της 22ας Απριλίου θα συζητήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρώτη αξιολόγηση του μακροοικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Το Eurogroup θα συζητήσει επίσης τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Μετά το διάλειμμα του Πάσχα, οι απεσταλμένοι των θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα για να συνεχίσουν της συζητήσεις της πρώτης αξιολόγησης με τις ελληνικές αρχές με το βλέμμα στην ολοκλήρωση τους το γρηγορότερο δυνατό. Το Eurogroup στις 7 Μαρτίου έλαβε υπόψη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ουσία ορισμένων σημαντικών ζητημάτων, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε έναν αριθμό κρίσιμων τομέων προτού επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο μέτρων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, υποστήριξε πως δεν πρέπει οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος να κρατήσουν ως τον Ιούλιο που λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία εντός των ερχόμενων εβδομάδων. 

«Ο Ιούλιος είναι πολύ μακριά, πρέπει να βρούμε συμφωνία εντός των ερχόμενων εβδομάδων. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα» δήλωσε χθες σε συνέντευξη του στο Bloomberg. «Δεν θέλω να ξανακούσω καμία φορά για Grexit σε οποιουδήποτε τύπου συνάντηση του Eurogroup» πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι το Eurogroup της Παρασκευής θα είναι μια θετική στιγμή σε αυτήν την αναζήτηση συμφωνίας» υπογράμμισε. Ο ίδιος τόνισε πως η Κομισιόν θέλει την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ. Γιατί το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας, όπως διατυπώθηκε ξεκάθαρα το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει και η Κομισιόν είναι πεπεισμένη ότι δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν πρέπει να κάνουμε και δεν θα κάνουμε χωρίς το Ταμείο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπάρχει τεράστια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, ενώ επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κατανόηση μεταξύ των θεσμών. «Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, αλλά χρειαζόμαστε και μια συμφωνία που θα είναι οικονομικά ισχυρή, η οποία είναι κοινωνικά δίκαιη και η οποία είναι οικονομικά βιώσιμη» σημείωσε.

«Όλοι αναγνωρίζουν ότι έχει γίνει πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές είναι λίγο πριν την εφαρμογή και νομοθέτηση ισχυρών μεταρρυθμίσεων» επεσήμανε, ενώ σε ερώτηση για το ποια σημεία της διαπραγμάτευσης παραμένουν ανοιχτά, απάντησε πως υπάρχουν διαφορές για το πόσο βαθιά πρέπει να πάνε οι μεταρρυθμίσεις και την ικανότητα του ελληνικού λαού να αντέξει περισσότερη λιτότητα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ