2016-04-19 16:50:02
Φωτογραφία για ΚΕΕΛΠΝΟ και Παύλος Πολάκης: Απ΄όπου και να το πιάσεις, λερώνεσαι…
Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Σεισμό στο πολιτικό σκηνικό της Υγείας έφερε η ευθεία παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που ενεπλάκη στον διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ), την οποία εμπλοκή αποκάλυψε «Το Βήμα» και σχετικό ρεπορτάζ με χαρακτηριστικό τίτλο είχε και το iatropedia Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ μας.

Η υπόθεση επιβεβαιώνεται τώρα και από το... πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο βλέπεται παρακάτω:

Από το έγγραφο γίνεται σαφές ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ λαμβάνονατς όλους τους φακέλους των υποψηφίων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31/3/2016, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ".


Ο κ. Χ. Κέλλας τομεάρχης Υγείας της ΝΔ ανέφερε ότι "δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία" και τ΄πονισε μεταξύ άλλων: "Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε πίνακα και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα. Απόδειξη το γεγονός ότι για 72 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προς το παρόν 52 ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Πολάκη να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ “offshore” του υπουργείου Υγείας".

Και το αποτέλεσμα ήταν 34 βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα "Τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Υγείας".

Αλλά αντίστοιχη αντίδραση υπήρξε και από το ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο υπουργείο Υγείας. Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και κκ. Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κεγκέρογλου. Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε μάλιστα με προφανή αποδέκτη τον κ. Πολάκη: "Ο κατήφορος και οι αθλιότητες στον τομέα της Υγείας πρέπει να σταματήσουν και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να δει αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα".

Πάντως η Αριστοτέλους είχε απαντήσει στις αρχικές καταγγελίες με ένα όχι και τόσο σαφές κείμενο το οποίο είχε επίσης μεταδώσει το iatropedia. Διαβάστε το εδώ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ