2016-04-19 19:38:31
Φωτογραφία για ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ
Κλείδωσε το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ στη συνάντηση των ευρωπαϊκών θεσμών με τον Πάνο Σκουρλέτη, στη βάση των προτάσεων του υπουργού Ενέργειας. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπει: το 51% περνάει στο Δημόσιο, το 20% θα δοθεί σε ιδιώτες, ενώ το υπόλοιπο 29% θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε προβλέπει ότι το Μάιο θα περάσει η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα καταργείται και η υφιστάμενη νομοθεσία περί ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και τον Οκτώβριο θα γίνει μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης ως προς το ενδιαφέρον που θα έχει προσελκύσει η λύση αυτή από την αγορά.

Σε ό,τι αφορά τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) που αποσκοπούν στην πρόσβαση εναλλακτικών προμηθευτών σε φθηνότερες πηγές ενέργειας, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά με βάση ρυθμιστικό πλαίσιο που θα εισηγηθεί η ΡΑΕ ως προς τη διαδικασία, τις ποσότητες ενέργειας που θα δημοπρατούνται, την κατώτατη τιμή, τη χρονική διάρκεια κλπ. και θα εγκρίνει το υπουργείο. Η διαδικασία θα αναθεωρείται ανά εξάμηνο για να προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αξιωματούχοι του υπουργείου Ενέργειας είχαν ήδη επαφές με την εταιρεία Edison για το ποσοστό που θα περάσει σε ιδιώτες, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και από Ισραήλ, Ρωσία και Αμερική.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ