2016-04-20 09:50:22
Φωτογραφία για «ΝΕΑ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
«Νέα κλήση για βοήθεια από την Αθήνα» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, χθες Τρίτη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, όπως πάντα άλλωστε όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από τη Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα. Κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία ο Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις, πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα» γράφει η Bild προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στο «παρασκήνιο», όπως σημειώνει στο δημοσίευμά της, της τηλεφωνικής συνομιλίας, υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος της κλήσης ήταν «οι νέες απαιτήσεις των δανειστών από την Ελλάδα». «Ναι μεν έγιναν κάποια βήματα προόδου στην Ουάσινγκτον πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα» γράφει η Bild.


Πάντως, η κυβέρνηση με «όπλο» τα στοιχεία της Eurostat για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015, επιχειρεί αφενός να κλείσει εντός του Απριλίου την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος, αφετέρου να αντικρούσει το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι η περσινή διαπραγμάτευση χειροτέρεψε κατά πολύ τα επιμέρους στοιχεία της οικονομίας της χώρας. Γι' αυτό χθες ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ζητώντας της επί της ουσίας να ληφθούν σοβαρά υπόψη στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης τα στοιχεία της Eurostat, σε αντίθεση με τα όσα επικαλείται στο δημοσίευμα της η Bild. 

Επίσης κατά της διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι: «Ο μύθος της Νέας Δημοκρατίας ότι ‘''η διαπραγμάτευση διέλυσε την οικονομία’'' καταρρίπτεται παταγωδώς». Μάλιστα η κ. Γεροβασίλη επικαλέστηκε τις σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι η ελληνική οικονομία «υπεραπέδωσε» για το 2015 και κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να «κάνει τη αυτοκριτική του».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ