2016-04-20 18:53:14
Φωτογραφία για Μερικές πράξεις και παραλείψεις ασφαλιστικών συμβούλων που είναι σπουδαίος λόγος καταγγελίας σύμβασης και βαρύ παράπτωμα
Αθόρυβα και μεθοδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης άλλαξαν πολλά στις σχέσεις ασφαλιστικών εταιριών – διαμεσολαβούντων και με διάφορες αφορμές, προφάσεις και δήθεν εκσυγχρονισμούς οι ασφαλιστικές εταιρίες ανενόχλητες ύψωσαν τα «νομικά τείχη» τους για προστασία των συμφερόντων τους.

Χωρίς «συγκρουσιακές» αντιδράσεις που θα «φώτιζαν» αυτά τα ζητήματα πολλαπλασίασαν τα «νομοθετικά κενά» ή τα «έκλεισαν» με νομικούς όρους που θυμίζουν «μονοπώλια», «καταχρήσεις δικαιωμάτων» και «δίκαιο ισχυρότερου». Πολλές υπογραφές σε νέες συμβάσεις και πολλές «παραιτήσεις» από τις παλιές «μπήκαν» σε εφαρμογή με τεράστιες απώλειες για πολλούς.

Πολλές εταιρίες μέσω ισχυρότερων σωματείων τους (πχ ΕΑΕΕ) «πέρασαν» διατάξεις που «αποδυνάμωσαν» τα δίκτυα πωλήσεων εφαρμόζοντας πρακτικές που δεν αντέχουν τα όρια καλών συναλλακτικών ηθών όπως αναδρομικές παραιτήσεις και αποποιήσεις ιδιοτήτων ή ανοχή σε «διπλές» και «τριπλές» ιδιότητες πχ ταυτόχρονα συντονιστή και πράκτορα κατά περίπτωση ή διευκολύνσεις με αλλαγές κωδικών και συμβάσεων συνεργασίας με υπογραφές κάτω από «απειλές» διακοπής συνεργασιών ή απαιτήσεις δανείων κα.


Κάποιες υποθέσεις είναι στα δικαστήρια, πολλές «πονεμένες» ιστορίες διακανονίσθηκαν με ερωτηματικά, κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι «φυλακισμένες» σε συμβάσεις δανείων και όλα μαζί έφθασαν την παραγωγή «στο σκαλί το τελευταίο» Τέλος, πολλά χαρτοφυλάκια μεταφέρθηκαν σε «πρόθυμους» «συναδέλφους» (πληνάδελφοι) που διεκπεραίωσαν μεταφορές πελατών με υπογραφές και υπεύθυνες δηλώσεις σε αστυνομικά τμήματα «περί δήθεν συμφωνίας του πελάτη να αλλάξει ασφαλιστή»… Πολλοί πρώην «κυπελλούχοι» και «πρωταθλητές πρωταθλητών» εξαφανίστηκαν μέσα στον πόνο, την πίκρα και την αηδία και κάποιοι άλλοι έγιναν συχνοί επισκέπτες νοσοκομείων με καρδιοπάθειες και καρκίνους και με αύξηση των όζων στους θυρεοειδείς από θλιβερές συγκινήσεις…

Πολύ θολό το περιβάλλον και πολλοί σκληροί κάποιοι νομικοί.

Στις διάφορες εκδηλώσεις – ημερίδες δημοσίων σχέσεων, πίτες και τα εφετζίδικα money shows δεν ακούγονται τίποτα από τα συγκεκριμένα προβλήματα ουσίας με συγκεκριμένα ονόματα που εκμηδένισαν την τσέπη και το κύρος των διαμεσολαβούντων και οδεύουν οι περισσότεροι με άγχος και αγωνία και με πολλά «αγκάθια» που δυσκολεύουν το περπάτημά τους. Κανείς δε μιλά για χαρτοφυλάκιο, για καριέρα, για κατοχύρωση, για πελατολόγιο όπως παλαιότερα, για κεκτημένα, για σίγουρο μέλλον. Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως οι «σπουδαίοι» λόγοι που προστέθηκαν στις συμβάσεις προς υπογραφή και υπενθυμίζουμε επιγραμματικά εδώ στο www.nextdeal.gr ότι «ρητά και όχι περιοριστικά» συνιστούν σπουδαίο λόγο καταγγελίας, εκτός των αυτονόητων περί παραβάσεως των νόμων και δόλιων ενεργειών σε βάρος εταιριών. Παραθέτουμε μερικούς, με πολλές ασάφειες και υπερβολές, όπως η παράβαση κανονισμών εταιρίας, η παράβαση δεοντολογίας, η μη παραγωγή, η μη επιτυχία σε στόχους παραγωγής έτους, η παράβαση εγκυκλίων εταιρίας, το μη δικαίωμα αποζημίωσης, δικαιώματα εταιρίας για μη είσπραξη ασφαλίστρων πελατών, ενημερώσεις πελατών πριν τις αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.

Απαντήσεις αναμένονται πολλές από αγωγές σε δικαστήρια που εκκρεμούν για παρόμοια ζητήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα δημοσιότητα.

Γεγονός είναι ότι η ασφαλιστική αγορά είναι σε μεταβατικό στάδιο και γίνονται πολλές μάχες στα «μουγκά» από ολίγους τους οποίους και συγχαίρουμε για τους αγώνες τους.

Το παρελθόν πολλών και ασφαλιστικών εταιριών και διαμεσολαβούντων «έδειξε» ότι το τοπίο στις επαγγελματικές σχέσεις δεν ήταν ξεκάθαρο και νόμιμο σε πολλά ζητήματα.

Το www.nextdeal.gr προβάλλει το πρόβλημα και εύχεται βελτίωση. Θα δείξει! Και κρίμα που κάποιοι δε θα μπορούν να αλλάξουν το κακό παρελθόν τους σε βάρος «των αδυνάτων» γύρω από τις συμβάσεις, τις διατάξεις περί «σπουδαίου λόγου» και τη «διγλωσσία» τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ