2016-04-22 15:03:55
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ
Tσακαλώτος: Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει 

τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα, είπε ότι ήταν αρκετά καλά και ότι έτσι υπάρχει λόγος για κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως εξήγησε, για να υπάρχει επιπλέον ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τόσο με το Eurogroup όσο και με τους εξωτερικούς επενδυτές και τις αγορές, ψάχνουμε και αυτές τις δύο επιπλέον μονάδες. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι τα στοιχεία της Eurostat «δεν επηρεάζουν τη διαπραγμάτευση για τα έκτακτα μέτρα που συζητάμε με την Ελλάδα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, απαντώντας για το εάν τα στοιχεία της Eurostat θα αλλάξουν τις παραδοχές του Ταμείου για τη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, τόνισε από την πλευρά της ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα μεγέθη αυτά είναι καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε τόσο η ίδια όσο και οι θεσμοί και η Ελλάδα. Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν και μετά θα αλλάξουν τις παραδοχές του Ταμείου για την Ελλάδα. Μάλιστα τόνισε ότι η Eurostat έχει αναθεωρήσει στο παρελθόν στοιχεία. «Θα τα εξετάσουμε με προσοχή», είπε.


Tσακαλώτος: Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων

Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος του Eurogroup. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αναζητούμε ένα μηχανισμό δέσμευσης» σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους.  Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια ιδέα γι΄αυτό το μηχανισμό απάντησε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές ιδέες». (Ιδέες...μαγικές, που όμως φορτώνουν δεκάδες δις ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού, να μας επιτραπεί να προσθέσουμε εμείς. Αλλά είπαμε το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται...). Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε επίσης ότι σε όποια λύση κι αν καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες, πρέπει να είναι αξιόπιστη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ