2016-04-23 12:16:14
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ «ΜΑΧΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΑΜΠΙΝΤΑΛ *ΒΙΝΤΕΟ*
Την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμα 5 χρόνια με σκοπό να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο ανακοίνωσαν το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα και το Ίδρυμα του Έρικ Αμπιντάλ.

Στην ειδική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (22/4) έδωσαν το «παρών» τόσο ο ίδιος ο Έρικ Αμπιντάλ, όσο και ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, αλλά και ο αντιπρόεδρος, Γιόρντι Καρντονέρ. Παράλληλα στην εκδήλωση βρέθηκαν και αρκετοί ασθενείς που βρίσκονται υπό την αιγίδα των δύο ιδρυμάτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, αλλά και να ακούσουν τις συμβουλές και τις προσωπικές εμπειρίες του Γάλλου, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής από τη «μάχη» με τον καρκίνο.

Φανερά συγκινημένος, ο Αμπιντάλ ανέφερε , μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Είχα ήδη στο μυαλό μου να φτιάξω ένα τέτοιο ίδρυμα, πριν ακόμα μάθω για την ασθένειά μου το 2011
. Είχαμε το χρόνο να σκεφτούμε ιδέες και να οργανώσουμε δράσει που θα μπορούν να παρέχουν βοήθεια τόσο στις οικογένειες, όσο και στα παιδιά. Είναι ένας δύσβατος δρόμος, όμως ξέρουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Βλέποντας αυτά τα παιδιά να χαμογελούν, νιώθω χαρούμενος. Λένε πως αποτελώ παράδειγμα για τον κόσμο, όμως τα παιδιά είναι το πραγματικό παράδειγμα. Δεν παραπονιούνται καθόλου, παρότι γνωρίζω πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Είναι πιο δυνατά ακόμα και από τους ενήλικες. Όταν ήμουν άρρωστος αντλούσα δύναμη από αυτά».

Τέλος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr", στην εκδήλωση οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα παρουσίασαν και ένα βίντεο ειδικά αφιερωμένο στον Έρικ Αμπιντάλ και στον αγώνα που έδωσε και συνεχίζει να δίνει ενάντια στον καρκίνο.

Δείτε το βίντεο:
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ