2016-04-23 13:20:34
Φωτογραφία για Ν. ΦΙΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ
Παρεμβάσεις εκπροσώπων των κομμάτων

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο παρείχε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης χαιρετίζοντας το 10ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για δυνάμεις στην Ευρώπη που υποτιμούν τον ευρωπαϊκό νότο και βλέπουν χώρες ως δεύτερης κατηγορίας τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να ξεφύγει η πολιτική ζωή από τον αντιπολιτευτισμό, προτάσσοντας την ανάγκη και να υπάρχουν δυνατότητες συναινέσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα.

«Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας αλλά όχι της ίδιας βαρύτητας. Όποια πολιτική δύναμη με ρεβανσιστική διάθεση αναζητά επιβεβαίωση στο παρελθόν δεν βοηθά τη χώρα» τόνισε ο κ. Φίλης τονίζοντας: «Μόνο ένα ανασυγκροτημένο και ανανεωμένο δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη, που θα δίνει ρόλο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομία μπορεί να σώσει τη χώρα». 


Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις και συναινέσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας ενώ έκανε λόγο για αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους «νταβατζήδες», τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σπάσει το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Παρεμβάσεις εκπροσώπων των κομμάτων

Την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της, μια κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, πολεμά το ίδιο σύστημα με τους ίδιους τρόπους που πολέμησε και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, επισήμανε στην παρέμβασή του στο 10οΤακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας. Ο γραμματέας του κόμματος έθεσε το δίλημμα αν «σκύβουμε το κεφάλι και οδηγούμεθα στο σκοτάδι ενός νέου μεσαίωνα ή αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη της συνοχής και της ευημερίας» επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης τόνισε ο στόχος της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη είναι κοινός. «Κινδυνεύουμε να καταλήξουμε μια αποτυχημένη χώρα» είπε υποστηρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου κυβερνητικού συνασπισμού για να περάσει η χώρα στον ενάρετο κύκλο της παραγωγικότητας και της προόδου. «Πρέπει να εξορκίσουμε τον λαϊκισμό και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αντί να κατηγορούμε τους ξένους. Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό. Το μέγα ζήτημα για τη χώρα μας είναι η πολιτική σταθερότητα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως χρειάζεται όσοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας να συνεργαστούν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως χρειάζεται σύγκρουση με όσους επιθυμούν τη στασιμότητα. «Σήμερα χρειάζονται πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων» τόνισε, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση συναίνεσης με πρόσωπα κοινής αποδοχής. «Ο κ. Τσίπρας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο Κώστας Ήσυχος εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ενότητα περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χωρίς να κρύψει την ανησυχία του και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ από την πλευρά του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου, «το οποίο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός συνεχίζει να βιώνει οδυνηρές συνέπειες καπιταλιστικής κρίσης». 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως είπε, «Συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η βαρβαρότητα του συστήματος αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο και από τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στους πρόσφυγες. Το ΝΑΤΟ αποτελεί μια δύναμη εισβολής και πολέμου, αποσταθεροποίησης και η παρουσία του στην περιοχή μας προμηνύει κινδύνους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας». Το ΚΚΕ, σημείωσε, «ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την κρίση του συστήματος».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ