2016-04-23 15:12:11
Φωτογραφία για Εγκαταλείπουν το δολάριο τα hedge funds
Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκονται τα «στοιχήματα» των hedge funds ότι το δολάριο θα υποχωρήσει Οι τοποθετήσεις υπέρ της πτώσης του δολαρίου, ξεπέρασαν αυτές που τάσσονται υπέρ της ανόδου του αμερικανικού νομίσματος κατά 21.567 συμβόλαια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission.

Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2014 που οι long τοποθετήσεις υπέρ του δολαρίου είναι λιγότερες από αυτές που υπάρχουν για τα υπόλοιπα οκτώ κορυφαία νομίσματα.

Η αγορά δολαρίων θεωρούνταν ως μία κερδοφόρα επιλογή κατά τη διάρκεια της τελευταίας 2ετίας, καθώς όλοι περίμεναν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων, ενώ την ίδια στιγμή ΕΚΤ και Τράπεζα της Ιαπωνίας ακολουθούσαν επιθετική νομισματική πολιτική μείωσης των επιτοκίων και η υποχώρηση στην ανάπτυξη της Κίνας έπληττε το σύνολο των αναδυόμενων αγορών.


Το δολάριο εμφάνισε κέρδη άνω του 20% από τα μέσα του 2014 έως και τα τέλη Ιανουαρίου 2016. Όμως η αδύναμη πορεία της αμερικανικής οικονομίας ανάγκασε τη Fed να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό και να θέσει νέα όρια στο επίπεδο στο οποίο ενδέχεται να αυξηθούν τα επιτόκια.

«Στη συνεδρίαση του Μαρτίου στάλθηκε το μήνυμα ότι η Fed δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων», σημειώνει ο Mazen Issa, αναλυτής της Toronto-Dominion Bank.

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του δολαρίου έναντι 10 κορυφαίων νομισμάτων, ενισχύθηκε 0,4% αυτήν την εβδομάδα, με τις απώλειές του από την αρχή του έτους να φθάνουν στο 4%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ