2016-04-23 17:56:11
Φωτογραφία για Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην Ειδομένη και στον Πειραιά
Διπλό σκηνικό έντασης μεταξύ ομάδων προσφύγων την Παρασκευή στην Ειδομένη Στις 10 το βράδυ, στον καταυλισμό κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, για άγνωστη αφορμή, Αφγανοί επιτέθηκαν σε Πακιστανούς με αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα. Από τη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, στα οποία παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες. Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Και νωρίτερα, στις 7.30 χθες το απόγευμα, στην εθνική οδό Αθηνών-Ευζώνων, κοντά στο χωριό Εύζωνοι, με ξύλα στα χέρια Αφγανοί και Πακιστανοί συνεπλάκησαν. Ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Και για τα δύο περιστατικά η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση.

Στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα συμπλοκή μεταξύ προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, τη φορά αυτή στις 00.45 του Σαββάτου, στην πύλη Ε1 της Ακτής Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, Αφγανοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Ο τραυματίας, ηλικίας 18 ετών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, απ' όπου και εξήλθε.

Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των λιμενικών, που συνέλαβαν δύο από τους Αφγανούς, έναν 20χρονο, καθώς και τον 18χρονο τραυματία.

Συνελήφθη, επίσης, για απόπειρα κλοπής ένας ανήλικος αφγανός, ο οποίος εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντός της πύλης Ε 1 του λιμανιού, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει από σταθμευμένο φορτηγό μέρος του φορτίου του-αλκοολούχα ποτά.

Προανακρίσεις για τα περιστατικά αυτά διενεργούνται από το Γραφείο Ασφαλείας και το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Την ίδια ώρα, στους 3.280, δηλαδή αμετάβλητος τις τελευταίες ημέρες, παραμένει ο αριθμός των προσφύγων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς δεν αναχωρούν από εκεί λεωφορεία για κέντρα φιλοξενίας ανά τη χώρα.

Επισήμως, στην Ε 1 πύλη είναι 1.760 πρόσφυγες και στην πέτρινη αποθήκη άλλοι 1.520.

Το πρωί του Σαββάτου αποβιβάστηκαν στον Πειραιά 9 πρόσφυγες που έφτασαν με το Blue Star 1 από Λέσβο, καθώς και άλλοι πέντε που μεταφέρθηκαν από τη Ρόδο με το Blue Star Patmos.

Συνολικά 71 άτομα διασώθηκαν από το Λιμενικό από το πρωί της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής σε δύο περιστατικά σε Λέσβο και Χίο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ-17!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ-17!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ