2016-04-23 20:54:09
Φωτογραφία για X-2 stealth: Στους αιθέρες της Ιαπωνίας με επιτυχία [video]
Μετά από μια καθυστέρηση του προγράμματος πραγματοποίησης της παρθενικής του πτήσης λόγω κακών καιρικών συνθηκών, το φιλόδοξο τεχνολογικό επίτευγμα της Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), το επίδοξο μαχητικό με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth) με την κωδική ονομασία X-2, πέταξε για πρώτη φορά στον ουρανό της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ναγκόγια και πραγματοποίησε μια πτήση 23 λεπτών σύμφωνα με αναφορές, κατά τη διάρκεια της οποία πραγματοποιήθηκε σειρά αρχικών δοκιμών για να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία συστημάτων και υποσυστημάτων.

Βασικά όμως, η πρώτη πτήση ήταν αφιερωμένη στο να διαπιστωθεί ότι το αεροσκάφος μπορεί να πραγματοποιήσει βασικούς ελιγμούς. Μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση «Gifu» των ιαπωνικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

Οι πρώτες εντυπώσεις του πιλότου εξαιρετικές, έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά σταθερό» αεροσκάφος, ενώ η συμπεριφορά του ακολούθησε τόσα είχαν διαπιστωθεί στην πτήση σε εξομοιωτή. Αποκαλώντας το αεροσκάφος «εκπληκτικό», διατύπωσε παράλληλα τη βεβαιότητά του, ότι θα πληροί τις προδιαγραφές του υπουργείου Άμυνας.


Στην ανάπτυξη του αεροσκάφους έχουν εμπλακεί 220 ιαπωνικές εταιρίες σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς, ενώ η καθοδήγηση και ο συντονισμός γίνεται από την ιαπωνική υπηρεσία με αρμοδιότητα τις προμήθειες, την τεχνολογία και την υποστήριξη συστημάτων, την ATLA (Acquisition, Technology and Logistics Agency).
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ