2016-04-24 08:35:13
Φωτογραφία για Αστατος ο καιρός – Βελτίωση από τη Μεγάλη Πέμπτη
Άστατος αναμένεται να την Κυριακή ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και σε νησιωτικές περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα εκτιμάται ότι θα παρατηρηθούν παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Το άστατο σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι άνοδο, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου Βόρειου και στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις που κατά περιόδους θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.


Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι και κατά περιόδους μέτριοι 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι,θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μέτριοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με αυξημένες πιθανότητες ασθενών βροχών στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων μικρής διάρκειας, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Μεγάλη Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς τοπικά έως και 7 μποφόρ, όπου και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ