2016-04-24 13:18:10
Φωτογραφία για Σαουδική Αραβία: Πυρομαχικά Γερμανίας μέσω Νότιας Αφρικής!
Μία νέα μονάδα παραγωγής πυρομαχικών που θα δραστηριοποιηθεί στους τομείς παραγωγής βλημάτων όλμων και πυροβολικού καθώς και βομβών αεροσκαφών μέχρι βάρους 2.000 λιβρών (907 κιλά) εγκαινίασαν η σαουδαραβική SAMIC (Saudi Military Industries Corp.) και η νοτιοαφρικανική Rheinmetall Denel Munition (RDM).

Σύμφωνα με αναφορά σαουδαραβικού πρακτορείου ειδήσεων η νέα μονάδα που βρίσκεται στο συγκρότημα αμυντικών βιομηχανιών Al-Kharj, νότια του Ριάντ, εγκαινιάστηκε από τον Mohamed bin Salman, πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και τον Jacob Zuma, πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

Η νέα μονάδα παραγωγής κατασκευάστηκε από τη SAMIC με τη βοήθεια της RDM και θα εξειδικευτεί στην παραγωγή βλημάτων όλμων διαμετρήματος 60, 81 και 120 χλστ. και βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 105 και 155 χλστ. για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η παραγωγική δυνατότητα της μονάδας ανέρχεται σε 300 βλήματα πυροβολικού και 600 βλήματα όλμου ανά ημέρα. Στη βιομηχανική διάσταση της είδησης θα πρέπει να προστεθεί και η πολιτική, καθώς με τον τρόπο αυτόν φαίνεται ότι επιχειρείται να παρακαμφθούν τα προσκόμματα στο εσωτερικό της Γερμανίας με άξονα τα «ανθρώπινα δικαιώματα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ