2016-04-24 14:23:07
Φωτογραφία για Πως θα χάσει βάρος ο σκύλος σου
Ο καιρός ζεσταίνει και εσύ σκέφτεσαι τη σιλουέτα σου, για να βγεις κομψή στην παραλία. Τον σκύλο σου θα τον αφήσεις έτσι; Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξει και εκείνος σώμα και να πει αντίο στα περιττά κιλά; Το Doggrin σου λέει πως θα το καταφέρεις.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής για τον σκύλο σας, θα πρέπει να γνωρίζετε αν είναι πραγματικά υπέρβαρος. Δοκιμάστε απλά να νιώσετε την σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του. "Εάν η σπονδυλική στήλη και τα πλευρά είναι δύσκολο να ψηλαφιστούν, τότε ο σκύλος είναι υπέρβαρος," λένε οι κτηνίατροι. Επιπλέον, κοιτάξτε τον από το πλάι. Το στομάχι του θα πρέπει να έχει αυξηθεί. Η χαλάρωση του στομάχου είναι ένα σημάδι ότι έχει επιπλέον κιλά.

Συμβουλές για την απώλεια βάρους

 Περισσότερη άσκηση θα τον ωφελήσει. Η άσκηση καίει θερμίδες και μειώνει την όρεξη. Παίξτε μαζί του. Σκεφτείτε τι αρέσει στον σκύλο σας και ενεργοποιήστε τον! Μπάλες, Frisbees, παιχνίδια που κάνουν ήχους, και γενικά παιχνίδια για σκύλους, θα τον ενθουσιάσουν και θα ξεκινήσει να ασκείται μέσω του παιχνιδιού. Ασκηθείτε μαζί του για 10 με 15 λεπτά, δύο φορές την ημέρα.


Μειώστε το μέγεθος της μερίδας

Προσοχή, οι λιχουδιές, ή ακόμα και οι γενναιόδωρες μερίδες των τακτικών γευμάτων του μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. "Χρησιμοποιήστε ένα πραγματικό κύπελλο μέτρησης για τη μέτρηση της τροφής του. Μειώστε τις απολαύσεις των λιχουδιών! Θα δείτε πόσες θερμίδες θα γλιτώσει ο σκύλος σας, αν περιορίσει τις λιχουδιές! Μην τις καταργήσετε εντελώς απλά περιορίστε τη ποσότητα αλλά και την συχνότητα. Μπορείτε επίσης να τις αντικαταστήσετε με τρόφιμα όπως τα καρότα, φασολάκια, ή κέικ ρυζιού που είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορεί να επωφεληθεί ο σκύλο σας.

Η συχνότητα των γευμάτων ωφελεί στην απώλεια βάρους

Ταΐζετε τον σκύλο σας πιο συχνά. Πολλαπλά μικρά γεύματα είναι καλύτερα από ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή κρατά σταθερό το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του σκύλου σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε το σώμα του είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκεύει επιπλέον θερμίδες. Πολλά σκυλιά είναι λαίμαργα. Αντί να αφήνετε τη τροφή του σκύλου στον μπολ όλη την ημέρα, ταΐστε τον συγκεκριμένες ώρες. Δώστε του τον ανάλογο χρόνο να φάει και έπειτα από 15 λεπτά περίπου, μαζέψτε ό, τι έχει απομείνει. Μην ξεχνάτε να έχετε το μπολ του νερού έξω όλη την ημέρα έτσι ώστε να έχει άφθονο, φρέσκο και πόσιμο νερό.

Επιλέξτε το σωστό φαγητό

Αντί να αγοράζετε "light" τρόφιμα για τον σκύλο σας, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για μια σύσταση. Αυτός ξέρει το κουτάβι σας και μπορεί να καθορίσει τα καλύτερα συστατικά και το μέγεθος της μερίδας. Κρατήστε τον έξω από την κουζίνα!! Αποφάγια και τρόφιμα που πέφτουν κατά λάθος ή όχι και πολύ κατά λάθος, του κάνουν κακό. Αν πάλι είστε «ευαίσθητοι» και δεν μπορείτε να τον ακούτε να παρακαλάει για λίγο δικό σας φαγητό, αφήστε τον να παίξει στον κήπο ή δώστε το αγαπημένο του παιχνίδι να ασχοληθεί την ώρα που τρώτε. Έτσι δεν θα λάβει επιπλέον θερμίδες!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ