2016-04-24 19:05:42
Φωτογραφία για Παρούσα η Ελληνική Αστυνομία στον 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2016
Σε ένα κορυφαίο γεγονός που διεξήχθη  στην ιερή γη της Ολυμπίας μετείχαν αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για τον 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και που η Εκεχειρία ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες αυτούς.

Αθλητές, αστυνομικοί,  στρατιωτικοί, αλλά και απλοί πολίτες κρατώντας ένα κλαδί ελιάς τρέξανε-περπάτησαν  το μονοπάτι της Εκεχειρίας από την Αρχαία Ήλιδα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, απόστασης 50χιλ., για να μεταφέρουν και να μεταδώσουν σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της Εκεχειρίας, κάτι το οποίο συνέβαινε 1623 χρόνια πριν. Εκεί όπου οι αθλητές άφηναν τα όπλα τους για να αγωνισθούν, εκεί όπου ο καθένας όταν έφθανε για να αγωνισθεί τον αγώνα τον καλό, είχε ήδη κάνει τον δικό του δρόμο Εκεχειρίας από τον τόπο του μέχρι την Ήλιδα, εκεί όπου παραδίδοντας τα όπλα τους και συνεχίζοντας άοπλοι, συμμετείχαν στον αγώνα της ευγενούς άμιλλας, στέλνοντας ένα μοναδικό μήνυμα. Ένα μήνυμα όχι μόνο προς τον τότε γνωστό κόσμο, αλλά ένα μήνυμα που διαπερνά την ιστορία και φθάνεις στις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ. Το μήνυμα της Εκεχειρίας. Της Εκεχειρίας που οδηγεί στην ειρήνη!


Ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος και οι ένστολοι αθλητές άφησαν τα «όπλα» στο νέο Μουσείο της Ήλιδας –κάνοντας πράξη την Εκεχειρία – και κρατώντας ένα κλαδί ελιάς έφθασαν μετά από αρκετές ώρες στην αρχαία Ολυμπία για να κηρύξουν την αξία του αθλητισμού και το μήνυμα των ολυμπιακών αγώνων . 

Στον πρώτο "Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας βραβεύτηκαν  όλοι οι τερματίσαντες σε μια ειδική τελετή που έγινε στο παλαιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια και ένα κλαδί ελιάς.

Οι Αστυνομικοί- Αθλητές που μας τίμησαν  ήταν οι εξής:

1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Μιχάλης

2.  ΓΚΟΛΕΣ Παναγιώτης

3.  ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4.  ΝΤΑΜΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

5. ΔΡΙΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

6.  ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

7. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

8. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Γεώργιος

9. ΑΪΒΑΛΟΓΛΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΟΣ

10. ΚΑΡΦΗΣ Δημήτριος

11.ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ Παύλος
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ