2016-04-25 09:17:36
Φωτογραφία για Νορβηγία: Μαχητικό ανοίγει κατά λάθος πυρ κατά του πύργου ελέγχου
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια άσκησης πάνω από την νήσο Τάρβα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Το περιστατικό συνέβη στις 12 Απριλίου αλλά μόλις την Δευτέρα γνωστοποιήθηκε από την πολεμική αεροπορία.

Ο πιλότος ενός νορβηγικού μαχητικού αεροπλάνου άνοιξε κατά λάθος πυρ κατά του πύργου ελέγχου ενώ εντός του χώρου βρίσκονταν τρεις αξιωματικοί, στη νήσο Τάρβα, στην Νορβηγία. Κανένας από τους αξιωματικούς δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό συνέβη στις 12 Απριλίου αλλά μόλις την Δευτέρα γνωστοποιήθηκε από την πολεμική αεροπορία.

Δύο F-16 συμμετείχαν σε μία άσκηση που περιελάμβανε εικονική ανταλλαγή πυρών πάνω από την ακατοίκητη νήσο, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας, όταν ο πιλότος ενός εξ’ αυτών ενεργοποίησε κατά λάθος τα πυροβόλα όπλα M61 Vulcan εξαπολύοντας περισσότερες από 100 σφαίρες το δευτερόλεπτο προς τον πύργο ελέγχου των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων, σμηναγό Μπρίνγιαρ Στόρνταλ, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.


Ένα παρόμοιο ατύχημα είχε σημειωθεί και το 2009 όταν ένα F-16 είχε πάλι ανοίξει πυρ κατά του ίδιου πύργου ελέγχου που λειτουργούσε ως εικονικός στόχος. Μάλιστα τότε αρκετές σφαίρες είχαν διαπεράσει τους τοίχους αλλά, και πάλι, κανείς από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του δεν είχε τραυματιστεί.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/313223/norvigia-mahitiko-anoigei-kata-lathos-pur-kata-tou-purgou-eleghou/#ixzz46ogCG1nG

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κ17... Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ FINAL 4
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κ17... Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ FINAL 4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ