2016-04-26 07:09:12
Φωτογραφία για Σύστημα EGNOS: Νέα εποχή στην δορυφορική πλοήγηση
Αεροπλάνα και ελικόπτερα χρησιμοποιούν δορυφορικά συστήματα πλοήγησης εδώ και δεκαετίες αλλά το σήμα των GPS δεν είναι πάντα αρκετά ακριβές.

Aυτό είναι μεγάλο πρόβλημα που όμως αντιμετωπίζεται. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι το δορυφορικό σύστημα EGNOS.

Βασιζόμαστε στα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης για την κίνησή μας στους δρόμους καθώς μας ανακοινώνουν ευγενικά την επόμενη στροφή μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Οι πραγματικές δυνατότητες του συστήματος είναι ωστόσο πολύ μεγαλύτερες. Στην βάση ελικοπτέρων – ασθενοφόρων στην πόλη Μπίλουντ της Δανίας, η δορυφορική πλοήγηση σώζει αληθινά ζωές.

Η υπηρεσία που λειτουργεί στη Δανία υπό την εποπτεία της Νορβηγικής Υπηρεσίας Ιπτάμενων Ασθενοφόρων, είναι η πρώτη στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί το καινοτόμο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης εξασφαλίζοντας ασφαλέστερη πτήση με χαμηλή ορατότητα.

Όταν δεν ήταν διαθέσιμη η υπηρεσία, το 10% των πτήσεων ακυρώνονταν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Αυτό σημαίνει 300 περιστατικά τη μέρα στη Δανία.

Ο ήχος της σειρήνας είναι το κάλεσμα για το πλήρωμα του ελικοπτέρου – ασθενοφόρου. Κάποιος στην περιοχή χρειάζεται να μεταφερθεί από αέρος στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το πλήρωμα παραμένει απολύτως ήρεμο χωρίς να χάνει χρόνο: σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα έχουν απογειωθεί ακόμη κι αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ