2016-04-26 08:55:16
Φωτογραφία για ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η «ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ
Παραμένει «μεγάλη απόσταση» κυβέρνησης-κουαρτέτου στο θέμα του «κόφτη». Η διαπραγμάτευση διεκόπη χθες το βράδυ, με τα χρονικά περιθώρια στενεύουν... για άλλη μία φορά. Για να γίνει Eurogroup την Μ. Πέμπτη πρέπει να υπάρξει σήμερα συμφωνία, ή έστω αύριο το πρωί, ώστε να δοθεί χρόνος στην προπαρασκευαστική διαδικασία του Euro Working Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «μεγάλη απόσταση» παρατηρείται, τώρα, στο θέμα του «αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης» μέσω του οποίου θα κόβονται κονδύλια από κωδικούς δαπανών κάθε φορά που θα παρατηρείται απόκλιση από τον στόχο για πλεόνασμα. Από ελληνικής πλευράς καταβάλλεται προσπάθεια αφενός να μην υπάρξει αριθμητική αναφορά στο ύψος των έκτακτων μέτρων που θα ενεργοποιεί ο «κόφτης» και, αφετέρου, να μείνουν εκτός κάποιοι κωδικοί με ιδιαίτερη σημασία για την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση για τα «τακτικά μέτρα» των 5,4 δισ. ευρώ «έχει ολοκληρωθεί» χωρίς νέα απρόοπτα, δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες για το αφορολόγητο, που ίσως να «παίζεται» μέχρι την τελευταία στιγμή.


Aπό την πλευρά του το Reuters, πάντως, εκτιμά ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα, παρά τις αρχικές ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα να έχει γίνει αυτό πριν από το Πάσχα, όπως σημειώνει. Σε περίπτωση που τελικά υπάρξει συμφωνία, προσθέτει το δημοσίευμα, τόσο σε ότι αφορά τα «τακτικά» όσο και τα «έκτακτα» μέτρα, θα γίνει νέο Eurogroup το νωρίτερο την Πέμπτη. Στο ίδιο κλίμα και ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφκαγκ Σόιμπλε ο οποίος επεσήμανε πως δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών, αυτήν την εβδομάδα. «Δεν ξέρω αν θα συναντηθούμε την Πέμπτη. Ακόμη εργαζόμαστε επ’αυτού», σημείωσε  κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Βερολίνο

Σε σχέση με την εκταμίευση της δόσης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι συζητείται το ενδεχόμενο να γίνει στο τέλος Ιουνίου εάν στο κλείσιμο της αξιολόγησης συμπεριληφθεί και η απόφαση για το χρέος. Σ΄ αυτή την περίπτωση η σχετική συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει τώρα και θα έχει δίμηνη διάρκεια. Πάντως, η κυβέρνηση, μετά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με νέα απόφαση μεταφέρει και τα διαθέσιμα του Ταμείου Νομικών. Το αίτημα υπεβλήθη το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής, έχει ζητήσει να μεταφερθούν στην ΤτΕ:

Τα αποθεματικά όλων των νοσοκομείων της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού Απασχόλησης  Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τολμώντας να πούμε ότι επαναλαμβάνεται ο Ιούλιος του 2015!  

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ