2016-04-27 11:41:00
Φωτογραφία για ΒΟΛΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Tο ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνουν» κυβερνητικές πηγές ως υπευθύνους για την αναβολή του Eurogroup, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «Η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους».

«Εδώ και τρεις μήνες το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks», σημειώνουν συγκεκριμένα κυβερνητικοί παράγοντες, υπογραμμίζοντας επίσης την επιμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

«Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού, από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμπλουτισμένο μάλιστα, με πρόσθετα μέτρα κατά τα 2/3». 


Η εικόνα που μεταφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές είναι πως οι υπόλοιποι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις. Σχολιάζοντας τέλος τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι η Ν.Δ. ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ και ότι συνεχίζει να «πατάει σε δύο βάρκες» για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης, καθώς τη μια στιγμή φωνάζει ότι η κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» και την άλλη ότι η κυβέρνηση «μας πάει στα βράχια».

Επίσης, κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ασκεί το ''Ποτάμι''. «Ο κ. Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τις περυσινές του αποτυχίες. Έφαγε τον χρόνο με ανούσιες συζητήσεις και τώρα που το ταμείο άδειασε, ψάχνει εναγωνίως λύση. Πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο μιλούσε για το 17ωρο σκληρής δουλειάς προκειμένου να φέρει το 3ο Μνημόνιο, τώρα πασχαλιάτικα σερβίρουν ξανά το αφήγημα της σκληρής διαπραγμάτευσης», σχολιάζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του, για να προσθέσει: «Αυτό όμως δεν θα απαλύνει τον πόνο από τα σκληρά μέτρα που έρχονται. Ο υπουργός του κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι "αν φθάσουμε στο Μάιο, καήκαμε" και τώρα που φτάσαμε στον Μάιο, πρέπει να μας πουν πόσο μας κόστισε η ανικανότητά τους».

Από την άλλη πλευρά, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την «κυβερνητική πρακτική της υποχρεωτικής κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων φορέων και οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος» κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι παραδίδει τη χώρα «στα νύχια των εκβιαστών».

«Η διαφωνία μας εδράζεται και στην ουσία και στην σημασιοδότηση αυτών των πρακτικών που οδηγούν στο στέγνωμα των φορέων κοινωνικής πολιτικής στο όνομα της εξυπηρέτησης των δανειστών», επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα: «Η λύση για τη χώρα είναι η απεμπλοκή από τα μνημόνια, από την επιτροπεία και τα κουαρτέτα που εκβιάζουν διαρκώς τη χώρα». «Διαφορετικά πολύ φοβούμαστε ότι πάμε ολοταχώς στην τεχνητή ασφυξία του 2015 που θα δέσει ξανά τη χώρα χειροπόδαρα στις άπληστες εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών». καταλήγει η ΛΑ.Ε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ