2016-04-27 16:13:06
Φωτογραφία για Έτοιμο για πόλεμο το ΡΚΚ!
«Έτοιμη να κλιμακώσει τον πόλεμο, εάν αυτή είναι η προσέγγιση της Άγκυρας», δηλώνει για την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ ο επικεφαλής της Τζεμίλ Μπαγίκ.Μιλώντας από το Ιράκ στο βρετανικό δίκτυο BBC

ο Μπαγίκ, που βρίσκεται στην κορυφή των καταζητούμενων από τις τουρκικές Αρχές, κατηγόρησε την Άγκυρα για την κλιμάκωση που έχει δημιουργηθεί και υπογράμμισε ότι το PKK δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

«Οι Κούρδοι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους τον εαυτό τους, όσο είναι αυτή η πρόθεση της Τουρκίας. Φυσικά, το ΡΚΚ θα κλιμακώσει τον πόλεμο» τόνισε ο Μπαγίκ, δηλώνοντας παράλληλα ότι πρόθεση του ΡΚΚ δεν είναι «η απόσχιση από την Τουρκία και η δημιουργία κράτους».

«Δεν θέλουμε να διαιρέσουμε την Τουρκία. Θέλουμε να ζούμε εντός των τουρκικών συνόρων στη χώρα μας ελεύθερα, ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα φυσικά δικαιώματα των Κούρδων» είπε ο Μπαγίκ.

Από την πλευρά της η τουρκική προεδρία δήλωσε στο BBC πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το ΡΚΚ.

Σύμβουλος του τούρκου προέδρου, ο Ιλνούρ Τσεβίκ, σχολίασε στο βρετανικό δίκτυο πως «το ΡΚΚ προσπαθεί να δημιουργήσει ξεχωριστό κράτος μέσα στην Τουρκία, κάτι που είναι εξόφθαλμα αποσχιστικό». Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση διαπραγματεύσεων, απάντησε «αυτήν την στιγμή, όχι».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΜΙΛΑΝ... ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΜΙΛΑΝ... ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ