2016-04-28 08:47:50
Φωτογραφία για «Εν μέσω θύελλας» το ΚΕΕΛΠΝΟ – Παραιτήσεις ζητούν Ξανθός και Πολάκης
Βασιλική Αγγουρίδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ευρύτερους πολιτικούς τριγμούς.

Ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης ζητούν, εγγράφως, τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου που ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό, όχι μέσω επίσημης οδού ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, αλλά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αφού, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε προαναγγείλει ότι θα έχει νέα «για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο κ. Πολάκης αποφάσισε να μην περιμένει τη νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Παρασκευή, όπου και επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθοριστεί το μέλλον της προκήρυξης διορισμού γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ και, μαζί με τον κ. Ξανθό, υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο.


Δημοσίευσε, λοιπόν, το έγγραφο με το οποίο ζητούνται οι παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου, τα οποία ορίζονται από το Υπουργείο, κάνοντας λόγο για «ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του». Τα εν λόγω μέλη ορίστηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείο Υγείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έχουν 3ετή θητεία.

Μάλιστα, το έγγραφο έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, στην οποία τα μέλη φέρονται να εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο συνολικής ακύρωσης της διαδικασίας, αλλά ανέμεναν την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, πριν λάβουν τη σχετική απόφαση. Ο Παύλος Πολάκης είχε παρέμβει στη διαδικασία επιλογής, καταρτίζοντας νέους καταλόγους, κρίνοντας πως οι προηγούμενοι έβριθαν παρατυπιών, όπως υποστήριξε (εδώ).

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η απραξία του Συμβουλίου σε ό,τι αφορά το Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στην υπόθεση των «παράτυπων» συμβάσεων με ΜΜΕ την περίοδο 2011-2013, αλλά και η αδυναμία των μελών να συνεργαστούν με το ΣΕΥΥΠ κατά τη διάρκεια της έρευνας (εδώ).

Επιπλέον, Ξανθός και Πολάκης τους κατηγορούν άμεσα για την κατάρτιση των καταλόγων για τη στελέχωση των ΜΕΘ, που περιελάμβαναν σωρεία παρατυπιών.

Αντιδράσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά, επίσης μέσω των κοινωνικών δικτύων και του Twitter. «Επειδή το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του Πολάκη, ζητάει την παραίτηση όλων τους…καθεστώς», σχολίασε.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ